Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Úgy lehet HIV-fertőzést...

Úgy lehet HIV-fertőzést kapni, hogy fertőzött vér folyik rám? Részletek lenn.

Figyelt kérdés
Szal olyasmire gondolok, hogy egy balesetnél elsősegélyt nyújtasz, és egy sérült vérzik, te ellátod, de HIV ferőzött volt, és mondjuk a kezed olyan lett. Akkor fertőz?
2009. dec. 21. 17:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Épp ezért ajánlatos kesztyűt használni ilyen esetben. Jó pesze, ha nem sérült a kezed, nem kapod el, de ha van vmi seb a kezeden, akkor igen.
2009. dec. 21. 17:41
 2/10 anonim ***** válasza:
31%
Nem
2009. dec. 21. 17:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg csak akkor, ha rajtad is nyílt seb van. Csak símán bőrrel érintkezve nem fertőz.
2009. dec. 21. 17:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem leszel tőle HIV pozitív. Csak ha sebes lenne a kezed, és a sebre kerülne a HIV pozitív vér. Ha épp a bőröd akkor nem kell félned. Azért a biztonság kedvéért vegyél fel kesztyűt.
2009. dec. 21. 17:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak minimális sérülés is van a kezeden akkor már fertőz.
2009. dec. 21. 18:00
 6/10 anonim válasza:
Ezért kell a gumikesztyű,mert nem tudhatod,hogy ki fertőzött.Amúgy ha nincs sérülésed,nem.
2009. dec. 21. 18:08
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
nem. csak ha szájba,lyukba, faszra, véredbe,nyáladba. Ha nem vérzel és nem kerül a felsoroltakba akkor ne aggodj csak 2 órán át mossad domestossal! Nem vicc az ilyen!
2009. dec. 21. 19:07
 8/10 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem vicc, azért is kérdeztem meg. És köszönöm mindenkinek a válaszokat, remélem másnak is felhívja majd a figyelmét a veszélyre.
2009. dec. 21. 21:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Aki azt írja, hogy így nem kaphatod el elárulom, hogy lehet olyan kis hámsérülés a kézen amit észre sem veszel. Szóval el lehet kapni így is sajnos.
2009. dec. 24. 17:20
 10/10 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy el lehet, eddig is így gondoltam, csak megerősítés miatt kérdeztem meg.

Amúgy azért emeltem ki, hogy más is lássa, aki eddig nem látta, és ha eddig nem tudta volna, akkor most értesüljön a fertőzés veszélyéről. Pl nekünk se iskolában, se elsősegély tanfolyamon nem mondták el ezt...

2009. dec. 24. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!