Mit tegyek a fülemmel? (fertőzés)
Van három helix piercingem(a fül felső,porcos részében),és azt kezeltem teafaolajjal,napi 3x,illetve tengeri sós oldattal. (Fültisztítóra vittem fel az olajat,és úgy törölgettem át a piercing környékét.)
Pár napja azt vettem észre,hogy narancssárgás valami van a fülemen,amit leszedtem,olyan volt... mint valami kéreg. (Először azt hittem,hogy az olaj volt rászáradva,de nem.)
Aztán a helye nedvezni kezdett,pluszba ragacsos,valami gennyes váladék is jön elő a sebből.
Hagyjam abba a teafaolajos,illetve tengeri sós ápolást?
Mivel kezeljem a váladékozó felületet?
(Nem a piercing szúrásának helye van elfertőződve!)
Nagyon félek,kérlek segítsetek!
Előre is nagyon szépen köszönöm!!!
Kedves kérdező!
Talán már egyszer láttam a kérdésed (régebbi kérdés), akkor nem írtam semmit.
Viszont amiket most írsz, azok már komolyabb bajok. A tengeri sós oldat tisztogatásra (lemosásra) jó csak. A teafaolaj szintén nem sokat segít a fertőtlenítés terén.
Elsőnek is, hidrogénperoxid oldat, azzal ki tudod mosni rendesen, akárhol is legyen a seb. Utána célszerű octenisepttel kezelni napi 5-ször, amíg komolyabban le nem megy az a gyulladás, utána napi 3-szor.
De ha teheted, akkor menj el vele dokihoz. Igen, azt fogja mondani, hogy a testékszerek miatt van az egész, mert hogy a porcba nem szabad meg ilyenek. (Általában a háziorvosok valamiért ellenzik. . .) De téged ne ez a része érdekeljen. A gyulladás alapvetően nem jó, az mindegy, mitől van, attól még meg lehet szüntetni.
Ezen felül plusz tanácsok: sampon ne menjen a seb közelébe, sminkek se, semmilyen kozmetikum se! Ne piszkáld, próbáld szabadon hagyni (hosszú hajat fogd hátra), a tisztogatás előtt alaposan moss kezet. Pálinkával ne fertőtleníts (98%-os alkohol sem fertőtlenít elég jól). Ha egy héten belül sem lesz jobb, keresd fel a piercert (aki szúrta neked) vagy egy orvost. (Háziorvos, bőrgyógyász)
Ezekkel tudok szolgálni, bármi egyéb kérdésed van, írj privátban bátran.
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek,ment a zöld kéz! :)
Holnap megyek bőrgyógyászhoz,majd leírom,hogy mit mondott.
TETRAN kenőcs szerintem is használni fog,de inkább megvárom,hogy mit mond az orvos. :)
Köszönöm szépen még egyszer!
Szívesen
Kíváncsi vagyok, mit mond majd az orvos :)
Sziasztok! :)
Voltam ma bőrgyógyásznál,és azt mondta,hogy irritatív dermatitis,valami vírus váltotta ki.
Yrt fel anitibiotikumot,és kenőcsöt,egy hét múlva kell visszamennem,de addigra már meg kell gyógyulnia. :)
Ha nem,akkor búcsú a piercingeknek. :C
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!