Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Strandon kaptatok már el...

Strandon kaptatok már el betegséget?

Figyelt kérdés

Én sajnos igen, azóta kerülöm.

Sose tudhatja az ember, ki mit csinál a vízben, milyen betegséget visz bele, esetleg a rendszeres tisztálkodást ott végzi. Belegondoltatok?

2014. márc. 17. 22:00
 1/3 anonim válasza:
Én is kaptam el, sőt nem is egyszer, ha hiszed-hanem egy nyár alatt 3x kaptam középfülgyulladást.
2014. márc. 17. 22:07
 2/3 anonim ***** válasza:

A középfülgyulladást nem elkaptad másoktól, hanem belement a víz a füledbe, mert lubickoltál, te nem takraítottad rendesen, így begyulladt a füled. Ez nem olyan fertőzés, ami fülről-fülre terjed.

Egyébként hogy válaszoljak is: nem, még nem kaptam el, pedig rendszeres fürdőző és wellness-járó emberke vagyok. Minden fürdés előtt, után zuhanyzom, így én magam nem viszek be semmit, és miután kijöttem is lemosom magam alaposan, nem ritka, hogy fürdőruhát is váltok.

Sajnos a magyar fürdőkultúra elszomorító, én a szaunából kijövő embereket is látom közvetlenül ugrani a merülőbe, ezek után én inkább zuhannyal hűsítem a testem. De ha valaki elkap ott egy betegséget, valószínűleg a személyes higiéniával is akadnak gondok.

2014. márc. 18. 00:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Azért biztos nem tesz jót egy esetlegesen legyengült immunrendszernek az a sokféle élőflóra töményen. Párszor betegedtem már meg, mindannyiszor meg/felfázásos tüneteim voltak. Rengetegszer belegondolok, hogy mennyi vizeletet nyelek egy fürdőzés során, aztán meg korholom magam, hogy miért nem élvezem inkább a fürdőzést, minek szomorítom magam ilyenekkel.

Ügyelek a személyes higiéniámra, betegen/náthásan nem megyek strandolni, de hogy én tünetmentes vagyok nem jelenti, hogy ne lehetnék fertőző, tehát ilyen szempontból mindenki potenciális fertőzés forrás. Így meg nem túl jó érzés strandolni. Ezért jobb természetes vizekben fürdeni, ritkásabb parton, legalább az emberek kisebb eséllyel adnak át kórokozókat.

2014. márc. 18. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!