Tegnap megkaptam a védőoltást, úgy tudom két hét múlva alakul ki a védettség. Abba a két hétbe mi van? Olyan mint ha nem is lennék beoltva?
Valami olyasmi:-//
Minden nap egyre védettebb leszel.De mint a híradóban is láthattad egy kisgyerek a védőoltás után 1 héttel kapta el a fertőzést. Én is fosok, mert kismama vagyok és még egy hét van hátra teljes védettségig.
Mostmár csak kibírom.:-))
3ik vagyok megint. Aki elkapja H1N1et, nem feltétlenül hal bele.Abból is ki lehet gyógyulni, mint a másik influenzából.
A különbség a szövődmények.Ha a sima flutól mondjuk tüdőgyuszid lenne akkor a h1n1tól vérzéses lenne. Ha a sima flut lábon hordtad már ki, akkor a h1n1et is könnyebben átvészeled.
Ha már itt is megy a vita, hogy megéri -e oltatni vagy sem, akkor itt egy példa:
Ugye akkor is elkaphatod a H1N1-et, ha oltva vagy, ekkor kb 1:5 az esélye. Aki erre azt mondja, hogy nem érdemes oltatni, az kb úgy érvel, hogy nem érdemes használni a biztonsági övet, mert úgyis csak minden 1000. autós szenved balesetet.
Ráadásul ugyan lehet, hogy elkapja az ember a betegséget, de már kialakult benne egy korlátozott mértékű védettség, pont arra elegendő, hogy az illető megússza a súlyosabb következményeket(mint az említett rendőr is).
Mivel sok ember úgy gondolkodik, hogy minek oltatni, úgyis átvészeli a betegséget, ezért ezek az emberek, ha betegek, szépen terjesztik is azt tovább. Nemhiába vezették be a munkahelyeken azt, hogy a betegeknek kötelező betegszabadságra menni.
Viszont egy dologban egyetértek a kétkedőkkel: Ha ez a járvány annyira súlyos, akkor miért kell fizetni az oltásért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!