Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Izületi gyulladás, izomsorvadá...

Izületi gyulladás, izomsorvadás, visszér, van kiút?

Figyelt kérdés
Még fiatal vagyok, de lényegében minden létező betegség "megtalált". Senkire nem támaszkodhatok, mivel nincs senkim. "Már várom", hogy elkapjam a H1N1-et, kiváncsi vagyok mennyi idő alatt visz el. Rettenetesen magam alatt vagyok. :( Szerintetek ilyen alapbetegségekkel mennyi az esélyem, ah elkapnám esetleg ezt az új vírust? Beoltasasm magam?
2009. dec. 7. 20:06
 1/2 anonim válasza:

Nos, úgy látom, hogy a testi bajaidtól függetlenül lelkiek is gyötörnek (népszerűen: depresszió) ami legalább olyan súlyos és kezelendő mint a többi. Tehát: először is, VEGYÉL ERŐT MAGADON (tudom, ez a legnehezebb) és menj el pszichiáter szakorvoshoz, ma már nagyon jó hatásfokkal tudják gyógyszerekkel kezelni a depressziót. Sajnos, a hatás nem egyik pillanatról a másikra jön, de pár hét alat valszeg rendbejössz illetve elindulsz jó irányba. Sokaknak segít az "autogén relaxációs tréning" ami gyógyszer mentes és egyeseknél nagyszerűen működik. A két változatot párhuzamosan is megpróbálhatod (én is így tettem). Ne keseredj el, menni fog, az eleje nehéz de ki fogsz jönni belőle. Ha lehet, kerüld az alkoholt a többi szerről nem is beszélve.

Ami az izületi gyulladást illeti, az is volt nekem és emlékeim szerint a leghatékonyabbnak a gyógytorna és a szakszerű gyógymasszázs bizonyult. Ne sokat várj vele, mert a kevéssé használt izmok letapadnak és azok nehezen re-aktiválhatóak. A gyógymasszázs nem aztjelenti, hogy kényelmesen lefekszel és valaki jólesően megdögönyöz hanem olyan gyakorlatok melyek elég fájdalmasak de hatékonyan visszavisznek az eredeti mozgásképességhez. Nagyon sok múlik a szakszerű masszőrön. Nekem már oly rég volt, hogy azokat nincs értelme keresgélni, újakat pedig nem ismerek, de bizonyosan vannak. Szívósan, "fogakat összeszorítva" indulj el mindkét (testi+lelki) nyavajád gyógyításán, minél kevesebbet foglalkozz magaddal, úgy értem hogy setét gondolatokkal, próbálj reggelente minél korábban kikelni az ágyból és semmi önsajnálat. Ekőbb-utóbb meg fog oldódni minden, nem vagy egyedül, látod ez is egyfajta közösség és ott a világ körülötted, amit most borúsan látsz (és van is benne igazság) de ha rendbejössz ugyanazt más szemmel fogod látni. Ha van erőd hozzá, kezdj el valamilyen sportot, nem kell hozzá semmi különös, a futás is nagyon jó, fokozatosan egyre intenzívebben. De lehet, hogy erre még várnod kell, a lényeg hogy NE HAGYD EL MAGAD! Kérlek!

2009. dec. 9. 11:41
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Megpróbálom megfogadni a tanácsaidat. Nagyon kedves ember vagy! :)
2009. dec. 10. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!