Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan tudom elkerülni hogy...

Hogyan tudom elkerülni hogy elkapjam az influenzát a családtagoktól?

Figyelt kérdés

3 hétig feküdtem otthon betegen táppénzen, egy sima rhinovírusosból lett bakteriális eredetű torokgyulladás, amikor már javult akkor meg arc és homloküreg gyulladássá fejlődött. Túl vagyok 14 nap antibiotikumot, teljesen ki van készülve a szervezetem. Hétfőn már mennék dolgozni ... De most hívott a feleségem hogy influenzás lett, láza van, fáj az összes izülete.

Mit tehetek hogy ne kapjam el az influenzát is, pont most hogy meggyógyultam végre? Sajnos se az egészségem, se a családi kassza nem viselné el ha megint 1 akár 2 hétig itthon kéne feküdnöm.

2014. febr. 7. 11:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Maszk mindkettőtökre otthon,és amiből evett,ivott,azt mosni egyből,ő mosson kezet fertőtlenitős folyékonyszappannal gyakran,nincs puszi,nincs bújás.
2014. febr. 7. 12:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Gyógyszertárban lehet venni ilyen zöld maszkot, azt hordjátok mindketten. Lehetőleg ne érintkezzetek túl sokat, gondolok itt arra, hogy ne csókolózzatok vagy ilyesmi. Szellőztessetek gyakran, és gyakran mossatok kezet. És ami fontos, egyetek sok-sok C-vitamint mindketten, akár 1500-2000 mg-ot is/nap, amíg ez a veszélyes időszak van, és igyatok jó sok folyadékot rá. Állítólag a fokhagyma is segít, egyetek fokhagymás pirítóst, vagy ilyesmi kajákat. Mást sajnos nem nagyon tehetsz, ha megtehetitek, aludjatok külön pár napig, amíg nem lesz jobban a feleséged.
2014. febr. 7. 12:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Tedd azt,amit az első válaszoló írt,de igazság szerint ha egy légtérben vagytok minden óvintézkedés ellenére elkaphatod.
2014. febr. 7. 12:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Természetgyógyász vagyok.Ebben az enyhe

időben dolgoznak csak igazán a kórokozók.

C-vitamin legalább 1000 mg D vitamint is

kellene szedned. A fülgyertyázás csodás

hatású,bio boltból,gyull.csökkentő ha

tásút. 5-7 alkalommal.Naponta is lehet

tehát egy hét múlva sokkal jobban leszel

Marosi Tibor

2014. febr. 7. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!