Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A WHO szerint minden évben...

A WHO szerint minden évben Magyarországon legalább 800-an halnak meg a szezonális influenzában és a szövődményeiben. Akkor mitől kell most olyan borzasztóan tartanunk? Választ várok.

Figyelt kérdés

...akkor legyen szíves magyarázza már el nekem valaki, hogy miért veszélyesebb a mostani, mint a szezonális? A média szerint idén csak ebben a háegyenegy baromságba haltak bele eddig 19-en. Szerintem ez semmivel sem veszélyesebb mint a hagyományos, csak más nevet adtak neki. Aki szerint nem így van, az magyarázza már el nekem, hogy miért olyan gonosz ez a mostani. Előre köszönöm. Vagy egyszerűen nem értem, hogy miért kell olyan nagy ügyet csinálni ebből. Ja persze, tudom már... pénz.

De akkor is... ennyire hülyének nézik az embereket? Olyan hatalmas nagy számként kezelik ezt a 8000 eddig áldozatot,... pedig minden évben több száz ezer életet követel. Ennyire tájékozatlannak néznek minket?

Sajnos igen. És sajnos az emberek egy nagyrésze tényleg ennyire tájékozatlan, és nem néz utána semminek, csak ész nélkül mennek mindennek. 21/F

2009. dec. 6. 18:50
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

19:57-nek:

Itt a statisztika:

[link]

Ne lepődjön meg senki, ha Asusztria jön be. Nekem is az jön be. Menjetek rá, hogy :" select your country" - ott bal oldalt, és válasszátok ki Maggarországot, utána pedig az évszámot (2005 a legutolsó), de azt hiszem az év az mindegy itt )

Ott van valahol a lista közepén, hogy: Pneumonia, És Influenza. Gondolom azt nem kell ecsetelnem, hogy a tüdőgyuszi és az infi szorosan összefügg.

És ott látszik, hogy minden évben több mint 800-an halnak meg az influenzában ÉS a szövődményeiben.

(most is ebben halnak bele leginkább)

2009. dec. 6. 20:53
 12/17 anonim válasza:
Bocs, de én úgy látom, hogy a tüdőgyusziba halnak bele több mint 800-an, influenzába 24-en. Nem vagyok orvos, de a tüdőgyulladás és az inluenza nem mindig függ össze, lazán lehet egyik a másik nélkül, és viszont... (nekem mindkettő volt már külön-külön pl.). És ha tényleg igaz ez a 24, és most az új influenzával közel 20-nál tartunk, de még ki tudja, mikor lesz vége a járványnak, akkor tényleg aggasztóbb egy kicsit a helyzet.
2009. dec. 7. 00:48
 13/17 A kérdező kommentje:

00:48-nak:

Az influenza legjellemzőbb, és legveszélyesebb a tüdőgyuszi.

Idén is leginkább a szövődményekbe haltak bele, nem magába a "hini"-be. Az influenza és a tüdőgyusz elég erősen összefügg.

Úgy van írva mindenhol, hogy: "Évente több százan halnak bele az influenzába ÉS a szövődméyneibe (8-900-an), világviszonylatban pedig 250-500 ezerre tehető az influenza és a szövődmeényeinek az áldozata.

Igazából most is ez a veszélyes, nem maga a vírus. Erős kapcsolatban áll a két betegség.

Akkor újból felteszem a kérdést: "Miért is kell jobban félnünk a h1n1-től, mint a hagyományostól?" :D

Lemerem fogadni, hogy szó sincs itt semmi féle h1n1-ről, legfeljebb új nevet kapott az influenza, és megy itt a fölösleges pánikkeltés.

2009. dec. 7. 14:12
 14/17 A kérdező kommentje:
*...szövődménye a..."
2009. dec. 7. 14:12
 15/17 A kérdező kommentje:

A WHO-ból:

"For most people, seasonal influenza causes 2-7 days of mild illness after which they recover without medical treatment. Seasonal influenza causes severe disease in some people and this group is estimated to be up to 3-5 million people worldwide. Consequently, 250 000- 500 000 deaths yearly are attributable to it."

[link]

2009. dec. 7. 14:15
 16/17 anonim ***** válasza:

Köszi az oldalt -mint a tegnapi hirekből látni lehetttt már bebizonyosodni látszik ez bizony megtervezett rémhirterjesztésre épült kampány volt az egész világban - ahogy irtad is sima influban sokkal sokkal többen meghalnak pedig ott a beoltotság ellen nem tiltakoztak ennyire ...

[link]

2009. dec. 9. 06:00
 17/17 anonim ***** válasza:

Alakul a dolog bár ezt is szönyeg alá seprik kimagyarázzák majd..

[link]

2009. dec. 9. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!