MARIANN06 kérdése:
Mennyi ideig ad védelmet a h1n1 védőoltás?
Figyelt kérdés
Jövöre ujra kell adni vagy ez eltart egy ideig?
Kérlek csak az irjon aki tudja.
2009. dec. 3. 19:18
1/10 anonim válasza:
Szerintem egy évig még kitart, de addigra már biztos lesznek új változatai, melyek ellen nem véd (ld. szezonális influenzánál is minden évben más törzset pakolnak az oltásba).
2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm
2009. dec. 3. 19:22
3/10 anonim válasza:
kb. 3 évig és ha mutálódik azok ellen is hatásos állitólag...,én is csak az országos tisztifőorvos úrtól hallottam:XD
4/10 A kérdező kommentje:
Na akkor most kinek higyek?
A jo választ senki nem tudja?
2009. dec. 3. 19:28
6/10 issti válasza:
Egyénfüggő mennyi ellenanyag termelődik és bomlik le, de a szervezet emlékezni fog jövőre is a DNS kódra. A vírus állandóan mutálódik. Kb. 1000 replikációból 1 rossz másolat lesz, de szerencsére legtöbbször nem szaporodóképes mutáció jön létre.
8/10 anonim válasza:
19:59-nek igaza van,ha be vagy oltva úgyis elkaphatod,de enyhébb lefolyású lesz az influenza,mintha nem lennél egyáltalán beoltva..
9/10 anonim válasza:
80%-os védettséget ad, és kb 3-6 hónapra ugyanúgy, mint bármilyen influenza oltás. Azokat is évente kell beadni, még a szezon előtt.
10/10 anonim válasza:
1 év, a háziorvosom mondta, hiszek neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!