Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Koleszterin, - és vércukorszin...

Koleszterin, - és vércukorszintet milyen orvosnál tudom megméretni?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és aggódom mert amikor édességet eszek utána olyan mintha fájnának a lábfejemen az erek. De lehet csak bebeszélem magamnak, mindenesetre meg akarom méretni ezt a két dolgot. Sima háziorvos méri meg, vagy belgyógyászhoz kell menni, vagy hova?
2009. nov. 23. 20:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Háziorvostól kérj labor beutalót.
2009. nov. 23. 20:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Persze nem árt a vizsgálat, de biztos, hogy nem ezektől "fájnak az ereid", bocs, de ne csodálkozz, ha az orvos szeme igencsak el fog kerekedni eme furcsa panasz hallatán. Az, hogy magas legyen a koleszterined, az 17 éves korban szinte kizárt és a cukorbetegségnek is markáns tünetei lennének, pl erős szomjúság, fogyás.
2009. nov. 23. 21:03
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát ezt nem mondom neki, csak simán megméretem. Vannak ilyen gépek is hogy csak rányomod az ujjad és kiírja az eredményt. Az orvosnak gondolom van olyanja. Meg szedek fogamzásgátlót is és az is szűkíti az ereket én meg totál hipochonder vagyok szoval ideje megméretnem :D Köszönöm a válaszokat!
2009. nov. 23. 21:08
 4/9 anonim ***** válasza:
Ilyen ketyerével magad is megmérheted, megvásárolható.
2009. nov. 23. 21:22
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy az orvosnak van olyanja, el fog küldeni laborba. (Vagy melegebb éghajlatra, mert nem találja szükségesnek a vérvizsgálatot.) De a fogamzásgátlónak semmi köze a vércukorhoz és a koleszterinhez.
2009. nov. 23. 22:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Akkor csak simán kérek beutalót háziorvoshoz. utolsó: igen azt tudom hogy a cukrot nem befolyásolja, de mellékhatásai között van a trombózis, és érelzáródás is. És ha plusszba még vércukrom is magas lenne érted az nem lenne jó.
2009. nov. 24. 15:36
 7/9 A kérdező kommentje:
Mármint hogy háziorvosTÓl kérek. xD
2009. nov. 24. 15:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Mostmár csak szórakozásból kötözködöm, de ha a trombózistól félsz, ami a fogamzásgátló mellékhatása (megjegyzem, nem 17 éves korban), akkor mért cukor- és koleszterinvizsgálatot akarsz? Az nem mutatja ki a trombózist.
2009. nov. 24. 15:57
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát látod ezt énse tudom. :D Mindenesetre érdekel hogy nincs e bajom. De benézek odafele menet a pszichiátriára is. xD
2009. nov. 24. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!