Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy vegyem rá anyumat hogy...

Hogy vegyem rá anyumat hogy ihassak pálinkát? 14/l

Figyelt kérdés
Beteg lettem, és hallottam hogy a pálinka az sokkal jobb mint a gyógyszerek. Pont van itthon és erre anya nem engedi! Rohadtul fázom is méghozzá ès az alkohol köztudottan melegít.
2013. nov. 27. 13:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

ezt melyik alkoholistától hallottad?

még szép hogy anyukád nem engedi..

2013. nov. 27. 13:48
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Igyál forró teát, vagy kérd meg anyukádat, hogy főzzön valamilyen levest (főleg húsleves jó ilyenkor) és azt meg melegen, ugyanúgy fűt, mint a pálinka, egy forró lábvíz is hatásos.
2013. nov. 27. 13:48
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
Milyen beteg? A pálinka az "méreg" könyörgöm. :D
2013. nov. 27. 15:25
 4/10 A kérdező kommentje:
miért lenne méreg? 100%gyümölcs. Fú gyerekek nagyon sz*rul vagyok.
2013. nov. 27. 18:12
 5/10 anonim ***** válasza:
50%

Ha a pálinka 100% gyümölcs, akkor miért nem préselsz ki pár narancsot vagy almát? Az is 100% gyümölcs lesz.

A pálinka nem 100% gyümölcs, rothadó, erjedésnek induló gyümölcsöket szoktunk ledarálni, ebbe megy egy kevés cukor és enzimbontó.

Másik: "az alkohol köztudottan melegít". Na ezt ki mondta neked? Ez akkora egy hatalmas tévhit. Az alkohol kitágítja az ereket, ezáltal serkenti a vérellátást. Minél több felest iszunk, annál jobban érezzük, hogy melegünk van, izzadni kezdünk, ezáltal pedig hűteni kezdjük a testünket. Tehát pont ellenkezőleg hat.

[link]

Jobb lenne ha egy kicsit utána olvasnál mielőtt kérdezel. A pálinka többet árt mint használ. Ha soha sem ittál nem is fogod tudni meginni.

A népi gyógyászatban így alkalmazták: "Megfázás ellenszere, ha 2 evőkanál mézre öntünk 2 cl házi pálinkát majd felforraljuk fogyasztás előtt."

De én inkább egy gyömbér vagy kamilla illetve hársfateát javasolnék, ez utóbbi különösen jó ha ráz a hideg. Forró fürdő, meleg ágy, tea és leves ezerrel. Jobbulást neked!

2013. nov. 27. 18:32
 6/10 A kérdező kommentje:
hidd el meg tudnám inni :D amugy köszi a tartalmas választ! :)
2013. nov. 27. 20:23
 7/10 anonim ***** válasza:
50%

Uh de kemény vagy "kicsi" lány.

Én majd 30 létemre alig bírom meginni, krákogok utána rendesen. De ha azt mondod megtudod inni, elhiszem. 50-55 fokos házipálinkáról beszélünk igaz, nem a 30 fokos bolti pálinkának csúfolt löttyökről?

Mindegy is, a lényeg, hogy nem használ. Ez egy nép szokás volt régen, népi elterjedt hagyomány. Bár én nem hiszek a gyógyszerekben sem. Inkább a gyógynövényes, vitaminos kúrákat javaslom. Céklás narancslevet szoktam inni, amit magam facsarok, nyers zöldséget rágcsálni. Gyömbér, hársfa, kamilla teát iszogatni. Köhögésre 1 teáskanál méz.

2013. nov. 27. 21:08
 8/10 Phoney ***** válasza:
Sehogyanse vedd rá. Ki mondta, hogy a pálinka sokkal jobb, mint a gyógyszerek? 14 évesen már nem kéne mindent elhinned, ami jól hangzik. A mikulás is jól hangzott, aztán mi lett a vége. Mellesleg az alkohol nem melegít, csak tágítja az ereket. És nem 100% gyümölcs, hanem abból készül – nem ugyanaz! Most az más kérdés, hogy az előző nem nagyon ért a pálinkához.
2013. dec. 6. 14:09
 9/10 anonim ***** válasza:

"alkohol köztudottan melegít."

Kár, hogy sz emberek a hülyeséget jegyzik meg.

2013. dec. 11. 17:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Az alkohol kiszélesíti a perifériás vérereket, azokat, amelyek közel állnak a test felületéhez és leszűkíti a belső vérereket. Ezért több hő hagyja el a testet és a belső szervek a szükséges mennyiségű hő nélkül maradnak. Bár az alkoholfogyasztást pirospozsgás arc és melegség érzése kíséri, a testhőmérséklet valójában csökken. A végeredmény az lesz, hogy a hő elhagyja a testet és felgyorsítsa a hypothermiát. Ugyanúgy, az alkohol befolyásolja a józan észt, aki egyébként meg tudná győzni a személyt hogy bemenjen a hidegről.
2013. dec. 12. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!