Hogy vegyem rá anyumat hogy ihassak pálinkát? 14/l

ezt melyik alkoholistától hallottad?
még szép hogy anyukád nem engedi..

Ha a pálinka 100% gyümölcs, akkor miért nem préselsz ki pár narancsot vagy almát? Az is 100% gyümölcs lesz.
A pálinka nem 100% gyümölcs, rothadó, erjedésnek induló gyümölcsöket szoktunk ledarálni, ebbe megy egy kevés cukor és enzimbontó.
Másik: "az alkohol köztudottan melegít". Na ezt ki mondta neked? Ez akkora egy hatalmas tévhit. Az alkohol kitágítja az ereket, ezáltal serkenti a vérellátást. Minél több felest iszunk, annál jobban érezzük, hogy melegünk van, izzadni kezdünk, ezáltal pedig hűteni kezdjük a testünket. Tehát pont ellenkezőleg hat.
Jobb lenne ha egy kicsit utána olvasnál mielőtt kérdezel. A pálinka többet árt mint használ. Ha soha sem ittál nem is fogod tudni meginni.
A népi gyógyászatban így alkalmazták: "Megfázás ellenszere, ha 2 evőkanál mézre öntünk 2 cl házi pálinkát majd felforraljuk fogyasztás előtt."
De én inkább egy gyömbér vagy kamilla illetve hársfateát javasolnék, ez utóbbi különösen jó ha ráz a hideg. Forró fürdő, meleg ágy, tea és leves ezerrel. Jobbulást neked!

Uh de kemény vagy "kicsi" lány.
Én majd 30 létemre alig bírom meginni, krákogok utána rendesen. De ha azt mondod megtudod inni, elhiszem. 50-55 fokos házipálinkáról beszélünk igaz, nem a 30 fokos bolti pálinkának csúfolt löttyökről?
Mindegy is, a lényeg, hogy nem használ. Ez egy nép szokás volt régen, népi elterjedt hagyomány. Bár én nem hiszek a gyógyszerekben sem. Inkább a gyógynövényes, vitaminos kúrákat javaslom. Céklás narancslevet szoktam inni, amit magam facsarok, nyers zöldséget rágcsálni. Gyömbér, hársfa, kamilla teát iszogatni. Köhögésre 1 teáskanál méz.

"alkohol köztudottan melegít."
Kár, hogy sz emberek a hülyeséget jegyzik meg.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!