Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez a H1N1 védőoltás, tényleg...

Ez a H1N1 védőoltás, tényleg csak politika?

Figyelt kérdés
2009. nov. 17. 22:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%

Gondold végig ésszel: mit ér vele a politika, ha beoltatod Magad? MSZP szavazó leszel tőle vagy mi?

Politikát a szélsőjobboldal csinált belőle, azzal ijesztget, hogy a kormány gyilkos vakcinákat adat be nekünk.

Ezt alátámasztja az a felmérés is amely szerint a jobboldali érzelműek között sokkal több az oltást ellenző. És hidd el, ez nem azért van, mert ők olyan sokkal okosabbak lennének....

2009. nov. 17. 22:33
 2/16 anonim ***** válasza:
35%
A H1N1 védőoltásról szóló csata az MSZP és a Fidesz közt zajlik.
2009. nov. 17. 22:35
 3/16 A kérdező kommentje:
bocs, de én is jobboldali vagyok
2009. nov. 17. 22:36
 4/16 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem igen, van benne politika bőven. Én politikailag független vagyok, nem lehet elfogultsággal vádolni.

De logikusnak tűnik, hogy azért ösztönzik a népet, hogy ebből is pénz legyen (elsősorban adó formájában). Illetve én még azt is hozzátenném, hogy a H1N1-es "hisztériához" igencsak hozzájárul közvetve-közvetlenül a gyártó is. Hiszen egy szó mint száz, a legnagyobb bevétel a gyártó markát üti.

Én úgy vagyok vele, hogy fiatal vagyok, egészséges vagyok, a veszélyesebb hagyományos influenza ellen sem oltatom be magam, nem még ez ellen a vírus ellen.

2009. nov. 17. 22:38
 5/16 anonim ***** válasza:
52%

22:38-as, aki azt hiszi, hogy ez olyan nagy biznisz, az nincs tisztában a gazdasági élet pénzmozgásaival.

Először is a Magyar Állam 6millió oltást kifizetett, tehát azt el is lehet felejteni, hogy nekik ez megéri.

Másodszor pedig ha ettől el is tekintünk, kétmillió oltást árulnak pénzért, ez legjobb esetben is 2milliárd forint egyszeri bevételt jelent (persze nem jelent annyit, mert a pénz nagy része a gyógyszertárakban marad, de mindegy). Ezzel szemben például csak adóbevételből havonta soktízmilliárd bevétele származik az államnak. Szerintem érezhető, hogy ez azért annyira nem nagy biznisz.

A gyógyszergyárak szempontjából pedig ugyan ez a helyzet, gyógyszermérnök vagyok, dolgoztam egy nagy multi gyógyszergyárnak kutatómérnökként. Nekik a bevételük 99%a ma már recept nélküli szerek, nekik ez az oltás nem egy nagy biznisz, ezeket amolyan gyógyszergyári kötelesség csinálni. Nem is éri meg a flu oltás, mert minden évben újra elő kell állítani, meg kell tervezni és a készterméken is nagyon minimális a haszon.

2009. nov. 17. 22:47
 6/16 anonim ***** válasza:

Nem politika, de ma divat mindenből azt csinálni. Személy szerint viccesnek találom az ellenzők érveit (pl. nem tesztelték elég ideig - mivel évente új influenza jelenik meg, ezek szerint soha egyetlen védőoltást nem tesztelnek elég ideig, mivel mindegyikre csak pár hónap van, erre is; na meg a másik kedvenc: valakinek haszna van belőle - erre olvastam azt a választ valahol, hogy akkor kenyeret se vegyél többet, mert valakinek azon is haszna van).

Szerintem kb ugyanolyan, mint a "rendes" influenzaoltás, amin soha senki nem parázott. Mondjuk én azt se adattam be magamnak és valószínűleg ezt se fogom, de ez még attól is függ, hogy alakul a járványügyi helyzet. Legfeljebb vizsgaidőszakra bespájzolok zacskós levesekből és itthon maradok :)

2009. nov. 17. 22:47
 7/16 anonim ***** válasza:

22:36 - akkor nem azért, mert Ti olyan sokkal okosabbak lennétek... így már remélem érthetővé válik a mondandó lényege.

Nekem, politikát nagyjából letojó embernek mindegyik oldal csak "ők", elnézést érte... :)

2009. nov. 17. 22:48
 8/16 anonim ***** válasza:

[link]

"A Fidesz is fizeti dolgozói beoltását

Navracsics Tibor közleményben figyelmeztet, hogy a WHO szerint az új járvány terjed a leggyorsabban a világon.

Kifizeti a Fidesz-frakció a H1N1 elleni vakcina költségeit azoknak a dolgozóinak, akik beoltatják magukat - közölte közleményében Navracsics Tibor, a párt frakcióvezetője. Úgy tudjuk, hogy csaknem százan dolgoznak a képviselőcsoportnál, azt azonban nem tudni, hogy hányan kérik majd az oltást.

A szervezet becslése szerint a teljes lakosság 20-30 százaléka kapja majd el a vírust, 1-2 százalék kerül kórházba és megközelítőleg az esetek 0,5 százalékában lesz halálos kimenetelű a megbetegedés. A fideszes politikus szerint "a magyar kormány sajnos folyamatosan késve reagált a járvány fokozódására"..."

"...Fidesz-fordulat: mégis ajánlják az influenza-oltást

A Fidesz azt mondja, az újinfluenza elleni védőoltás jó..."

================

Ja, tisztán látszik, hogy az USA-ban a 3900 halott, Ukrajnában a 340 halott, Spanyolországban a több, mint 80 halott pusztán politikai érdekből dobta fel a bakancsot... :-P

Mondjuk, azt még ki kellene találni, vajon ők melyik párthoz tartoztak?... Fidesz?... Mszp?...

2009. nov. 17. 22:51
 9/16 anonim ***** válasza:

22:51 - én inkább szélsőséges jobboldalistákra gondoltam, ugyanis rengeteg az oltásellenes propagandában az antiszemita felhang.

Itt van két random példa:

[link]

[link]

2009. nov. 17. 22:55
 10/16 anonim ***** válasza:
35%

"...azért ösztönzik a népet, hogy ebből is pénz legyen (elsősorban adó formájában)..."

Tényleg, rohadt nagy üzlet lehet 2 millió embernek ingyen adni a védőoltást (vagyis ezt az Állam fizeti ki!)

=============

Nem is baj, ha akik EKKORA kretének, azok nem oltatják be magukat!

Annyi korlátolt hülye van már ebben az országban, ránk férne egy kis "tisztulás" : aki hülye az haljon meg!

2009. nov. 17. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!