Chrohn beteg vagyok. (bélgyulladás) szedek multivitamint, c-vitamint. Most kezdtem szedni a protexint (baktériumok). évekig nem szedtem hasmenésem van. Mennyi idő kell még elkezd hatni? Segitség!
Ne tévesszük meg az embereket mindenféle hozzászólással, könyörgöm!Az évekig tartó hasmenés súlyos vitaminhiánnyal fenyeget, ami tovább rontja az állapotot, így egy ördögi kör alakulhat ki. A Crohn betegség a bélrendszer gyulladása.Lehet vitatkozni azon, hogy autoimmun betegségeket kezeljünk-e vagy ne vitaminokkal,de abban mindenki egyetért talán, hogy ha a test elveszíti az egészséghez, vagy a normál működéshez szükséges tápanyagokat, akkor kár komolyabb javulást várni. Az immunrendszer itt valóban zavartan működik, bár ez sem a legjobb megfogalmazás rá. Nem az a megoldás, ha megvonjuk tőle a támogatást,sőt, hatalmas hiba.
Bélgyulladásnál nagyon fontos a táplálkozásunkat felülbírálni.Nagyon jó lenne, ha átmenetileg ki tudnánk iktatni a glutént tartalmazó ételeket, a glutén ugyanis olyan fehérje,ami több emberben okoz gyulladást, mint amit már véletlennek nevezhetnénk. Tisztában vagyok vele, hogy erő kell a táplálkozás megváltoztatásához, de ha eredménnyel jár, minden fáradtságot megér,nem? A húsokat is érdemes csökkenteni, a zöldségeket, gyümölcsöket, glutént nem tartalmazó gabonákat, folyadékot pedig növelni.A bélflóra normalizálásához sajnos kell pár hónap, de mindenképpen okos lépés volt elkezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!