Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy fertőz a H1N1? Amikor...

Hogy fertőz a H1N1? Amikor még nincs tünet, már akkor is?

Figyelt kérdés
Anyósommal élek aki óvónő és nem oltatja be magát.Azt mondta ha érzi,h beteg,akkor nem jön föl az 5 hónapos babámhoz.Szerintem akkor már késő.
2009. nov. 16. 21:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Abban a pillanatban fertőzésképes vagy, hogy a testeddel kontaktusba kerülnek a vírusok, persze ilyenkor még egyáltalán nem reális a fertőzés lehetősége.

Reálissá akkor válik, amikor a sejtjeidbe beépült vírusok elkezdenek szaporodni és van már belőlük párszáz-ezer a tüdődben.

Az, hogy kinél mekkora vírusszámnál jelennek meg a tünetek egyénfüggő, de az biztos, hogy a fertőzöttség pillanatától számított 1-4 napon belül, viszont 1 nap múlva már potenciális fertőző az illető, szóval a tünetek megjelenése előtt akár 2 nappal is fertőzhet.

2009. nov. 16. 21:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Első vagyok némi adalék, bár nem a kérdésre válaszolok vele:

A kisbabák kábé fél éves korukig nem rendelkeznek saját, fejlett immunrendszerrel, hanem az anyatejen keresztül látja el őket az anya szervezete a benne meglévő immunsejtekkel, így ha a szoptatós anyuka be van oltva azzal a csecsemőt is védi valamilyen szinten.

2009. nov. 16. 21:13
 3/3 A kérdező kommentje:
Úgy tudom,h 6 hónapos koráig nem oltják be az anyukát.
2009. nov. 16. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!