Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Most akkor hogy is van ez?...

Most akkor hogy is van ez? Mikor kapsz vérzéses tüdőgyulladást? Jó arra az antibiotikum?

Figyelt kérdés

Ugye azt mondják, hogy a vírusos megbetegedésekkor előny az erős immunrendszer.

Nos a H1N1 vírusnál ha valakinek erős az immunrendszere (pl. a fiataloknak) abba hal bele, mert az erős immunválasz hatására roncsolódik a tüdőszövet?

Akinek gyenge az immunválasza annál max. tüdőgyulladást kap, amire jó az antibiotikum???

Az erős immunrendszerű embereknél a vérzéses tüdőszövet gyulladására jó az antibiotikum?

Vagy meghalnak a fiatalok, akiknek erős az immunrendszerük?

Most hogy is van ez?????

2009. nov. 12. 18:21
 1/4 anonim ***** válasza:
57%
Ez egy marhaság.Ha az erős immunrendszer hátrányos lenne,akkor mindenkinek az egészséges életmód helyett azt tanácsolnák,hogy egyen zsírt- zsírral,cukrot-cukorral,ne egyen gyümölcsöt,zöldséget,mert akkor tuti gyenge lesz az immunrendszere és nem kap el majd semmilyen betegséget.
2009. nov. 12. 18:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Azt én értem, hogy erős legyen az immunrendszerünk, hogy ne kapjuk el. persze, megelőzésnek kell is!

De!

Itt azon van a hangsúly, hogy ha mégis megkapod, akkor főleg ha fiatal vagy, az erős immunrendszered miatt alakul ki a tüdőben a szövődmény.

Tehát, akkor most ha elkapom a H1N1-et, akkor gyengítsem le az immunrendszeremet?????

2009. nov. 12. 18:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Legyengíteni nem tudod, ez nem ilyen egyszerű. Ha elkapod(ami erős immunrendszernél kevésbé valószínű), akkor az erős immunrendszerrel is 99,99%, hogy 3-4 nap után kihevered, szóval emiatt felesleges "gyengíteni".

A tüdőgyulladást ez esetben általában bakteriális felülfertőződés okozza (melyet a túlzott immunválasz okoz), melyre ELVILEG jók az antibiotikumok, de sajnos napjainkban már sok a gyógyszerrezisztens kórokozó, és ez esetben pedig az ember csak az erős immunrendszerére támaszkodhat...

Azaz az "erős" immunrendszer (ez esetben!) csak megteremti az alapot a baciknak, de ha már megtörtént (az egyébként ritkán bekövetkező) baj, akkor már hasznos, ha erős az immunrendszerd. Remélem, így érthető.

Az, hogy a tüdőgyulladás vérzéses-e vagy sem, az attól függ, hogy milyen baktérium fertőz felül ill. mennyire tud elterjedni.

2009. nov. 12. 19:00
 4/4 A kérdező kommentje:

ok, köszönöm a választ, reméltem, is hogy valami hozzáértő is válaszol.

Igen a bakteriális felülfertőződést hallottam, végülis ez miatt halálos ez a vírus. Ugye?

Akkor már értem.

És mi van akkor, ha valakinek bakteriális szövődménye lesz, annak mik a jelei???

A tüdő gyulladása gyorsan is kialakulhat, nem?

2009. nov. 12. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!