Most akkor hogy is van ez? Mikor kapsz vérzéses tüdőgyulladást? Jó arra az antibiotikum?
Ugye azt mondják, hogy a vírusos megbetegedésekkor előny az erős immunrendszer.
Nos a H1N1 vírusnál ha valakinek erős az immunrendszere (pl. a fiataloknak) abba hal bele, mert az erős immunválasz hatására roncsolódik a tüdőszövet?
Akinek gyenge az immunválasza annál max. tüdőgyulladást kap, amire jó az antibiotikum???
Az erős immunrendszerű embereknél a vérzéses tüdőszövet gyulladására jó az antibiotikum?
Vagy meghalnak a fiatalok, akiknek erős az immunrendszerük?
Most hogy is van ez?????
Azt én értem, hogy erős legyen az immunrendszerünk, hogy ne kapjuk el. persze, megelőzésnek kell is!
De!
Itt azon van a hangsúly, hogy ha mégis megkapod, akkor főleg ha fiatal vagy, az erős immunrendszered miatt alakul ki a tüdőben a szövődmény.
Tehát, akkor most ha elkapom a H1N1-et, akkor gyengítsem le az immunrendszeremet?????
Legyengíteni nem tudod, ez nem ilyen egyszerű. Ha elkapod(ami erős immunrendszernél kevésbé valószínű), akkor az erős immunrendszerrel is 99,99%, hogy 3-4 nap után kihevered, szóval emiatt felesleges "gyengíteni".
A tüdőgyulladást ez esetben általában bakteriális felülfertőződés okozza (melyet a túlzott immunválasz okoz), melyre ELVILEG jók az antibiotikumok, de sajnos napjainkban már sok a gyógyszerrezisztens kórokozó, és ez esetben pedig az ember csak az erős immunrendszerére támaszkodhat...
Azaz az "erős" immunrendszer (ez esetben!) csak megteremti az alapot a baciknak, de ha már megtörtént (az egyébként ritkán bekövetkező) baj, akkor már hasznos, ha erős az immunrendszerd. Remélem, így érthető.
Az, hogy a tüdőgyulladás vérzéses-e vagy sem, az attól függ, hogy milyen baktérium fertőz felül ill. mennyire tud elterjedni.
ok, köszönöm a választ, reméltem, is hogy valami hozzáértő is válaszol.
Igen a bakteriális felülfertőződést hallottam, végülis ez miatt halálos ez a vírus. Ugye?
Akkor már értem.
És mi van akkor, ha valakinek bakteriális szövődménye lesz, annak mik a jelei???
A tüdő gyulladása gyorsan is kialakulhat, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!