Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Van valaki aki beteg lett már...

MARIANN06 kérdése:

Van valaki aki beteg lett már a h1n1 oltástol?

Figyelt kérdés
Arrol már sokat hallotam hogy menyien lettek már fertözöttek,de arrol még egy hirt se közöltek hogy az oltástol lett valakinek baja.Szerintetek tényleg veszélyes beadatni?FÖKÉNT A GYEREKEKNÉL ÉRDEKELNE A TAPASZTALATOTOK.
2009. nov. 10. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
60%

Ha van is rossz hatása,az nem 1-2 hónap alatt fog előjönni.

A '76-os járványnál a beoltottakon évek után jelentkeztek a tünetek állítólag.

2009. nov. 10. 17:19
 2/7 anonim ***** válasza:

Utolsó nem igaz, amit állítasz, de hát még írd le sok helyen hátha beveszi valaki.

Az egész családom be van oltva másfél hete semmi bajunk. A munkahelyemen több száz ember három hete. Mindenki panaszmentes.

Az oltási betegség 10 belül előjön, ha egyáltalán van, ami helyi izomfájdalom bőrpír, enyhe hőemelkedés lehet. ezt követően már jelentkezik.

2009. nov. 10. 17:40
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

A 76-os botránynál szinte azonnal jelentkeztek a tünetek, ezért is függesztették fel az oltási kampányt.

Mindazonáltal azóta sokkal szigorúbbak az előírások és korszerűbbek a technológiák, esélye sincs még csak hasonló eset megismétlődésre is. És még érdemes hozzátenni azt is, hogy arányaiban az a minden idők legnagyobb oltási botránya is kevesebb áldozattal járt, mint a mai napig Magyarországon a H1N1.

Azzal ijesztgetni az embereket, hogy "majd egyszer jól megszívják az oltás miatt" egy rendkívül aljas dolog. Olyan, hogy oltás hosszú távú káros hatása nem létezik, egy oltásnak csak rövid távú hatásai és szövődményei lehetnek, oltási betegségnek hívják a jelenséget. Jelentkezhet még allergia, ami szintén azonnal kiderül.

Közvetlenül a véráramba juttatott anyagoknál szinte elképzelhetetlen az, hogy évekkel később jelentkezzen a hatásuk. Ha valaki kikészülne az oltástól az most készülne ki, felesleges az ijesztgetés.

2009. nov. 10. 17:45
 4/7 anonim ***** válasza:
59%
Első vagyok és nem utolsó ha már sem olvasni sem felfogni nem tudsz semmit,de nemhogy te,még a 3. válaszoló sem,mert a mondat végén ott az ÁLLÍTÓLAG szó,ami nem azt jelenti,hogy sulykolom beléd,hogy sz@r a qva életbe,tanulj meg értelmezni mielőtt oltogatsz:@
2009. nov. 10. 18:07
 5/7 anonim ***** válasza:
nincs.
2009. nov. 10. 19:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm.
2009. nov. 11. 12:00
 7/7 nemM1az válasza:
Én beadattam,de még (Szerencsére)nem lett tőle bajom!:)
2010. aug. 9. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!