Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Van itt a jelenlévők között...

Van itt a jelenlévők között olyan, akinél biztosan diagnosztizáltak H1N1 vírust?

Figyelt kérdés
Biztosan rengeteg kérdés van mostanság ezzel kapcsolatban, ami idegesítő lehet. Csak szeretném tudni a jelenleg otthon ülők körében hogy áll most a dolog. Kort írjatok ha lehet, a nem talán kevésbé fontos.
2009. nov. 10. 17:04
 1/8 anonim ***** válasza:

A logout blogon volt egy srác aki azt kapta el és kábé óránként írt helyzetjelentést, elég ramaty állapotban volt, folyamatosan fosott és hányt és a láza is 39 körül volt, azt írta nagyon durván rázta a hideg és fájt a torka. Nem mert boltba menni olyan sűrűn kellett vécére járnia.

Sajnos a blogot leszedték, valószínűleg a logout adminjainak nem tetszett.

Azok, akik azt hiszik, hogy h1n1-esek 90%ban csak náthásak és azt hiszik annak.

Nincs influenza legalább 38,5-ös láz nélkül, de inkább 39+, ezen kívül nagyon gyakori tünet a kibírhatatlanul fájó torok és a levertség. Az orrdugulás nagyon ritka influenza esetén és ez az egyik legárulkodóbb jel, ha valakinek sokat kell fújni az orrát akkor nagyon valószínűtlen, hogy influenzás lenne.

A h1n1 esetében emellé az esetek kábé 50%ában nagyo erős hasmenés és hányás társul.

A tünetek nagyjából 5-15 napig vannak jelen.

2009. nov. 10. 17:09
 2/8 anonim ***** válasza:
a barátaim közül többen elkapták. Mindegyikük kint volt Szigeten. diagnosztizálva nem volt, de közülük többen már tavasszal kaptak sima influenza elleni oltást, tehát valószínű, h h1n1 volt. ők azt mondták, hogy nagyon rosszul voltak, 4 napig úgy, hogy nem bírtak felkelni, további 4 napig pedig csak úgy elviselhetően rosszul.
2009. nov. 10. 17:21
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Most én is itthon ülök meglehetősen betegen, és kicsit megijesztett a helyzet. Az orvos a hétre kiírt, de nem mondott semmit. Tegnapelőtt volt hasmenésem, de szerencsére azóta sem, és én bizony fújok orrot, és csak hőemelkedésem van. Szóval azt hiszem megnyugodtam, köszönöm.:)
2009. nov. 10. 18:08
 4/8 anonim ***** válasza:

És mi van az olyanokkal, mint mondjuk Én, mert ezzel szerintem nem vagyok egyedül.

Én például nagyon nehezen , vagy mondhatnám azt is, hogy nem tudok belázasodni.

Régebben, mikor nem volt ez a vírus akkor a sima megfázásnál is max. hőemelkedés,( 37,5 ,max ) bár az rendesen odatett nekem, de a lázig soha nem jutottam el.

Nem olyan régen voltam beteg be is mentem melóhelyre nem fertőztem meg senkit, de ennyire még nem vágott haza megfázás mióta az eszemet tudom, pedig a tüneteim a fent írtaknak megfelelt. A torokfájás stimmelt a legjobban.

És több mint egy hétig küszködtem vele.

2009. nov. 10. 20:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, sajnos.:S De nekem is a legjobban torokfájás, köhögés van jelen. Meg a végtagfájdalom, de az a magas testhőmérséklet miatt van szerintem. Emellett hiába a lázcsillapító, egyre jobben közelítek a 38°C felé..
2009. nov. 10. 21:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Amit még tehetsz, hogy a csuklódat és a bokádat hideg vizes zsepibe , vagy fásliba tekered.

Segít még a fokozatosan lehűtött fürdő is.

2009. nov. 11. 17:35
 7/8 anonim ***** válasza:

38,5 alatti lázat nem feltétlenül szükséges csillapítani, csak ha:

1. nagyon rosszul vagy tőle

2. 2-3 napja annyi, amennyi

Ennek oka az, hogy ilyen mértékű láz nem lehet szervkárosító hatású, viszont a láz lassítja a vírusok szaporodását (ezért is reagál a vírufertőzésre lázzal a szervezet), tehát ténylegesen haszna van a gyógyulás folyamatában.

2009. nov. 11. 19:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.:) Igen, amúgy ezt tudtam.:) Biológia szakos vogyok, szóval nem teljesen tudatlanul állok a témához, de mégsem lehetek sosem elég tájékozott. Köszönöm a válaszokat még1*.
2009. dec. 1. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!