Van itt a jelenlévők között olyan, akinél biztosan diagnosztizáltak H1N1 vírust?
A logout blogon volt egy srác aki azt kapta el és kábé óránként írt helyzetjelentést, elég ramaty állapotban volt, folyamatosan fosott és hányt és a láza is 39 körül volt, azt írta nagyon durván rázta a hideg és fájt a torka. Nem mert boltba menni olyan sűrűn kellett vécére járnia.
Sajnos a blogot leszedték, valószínűleg a logout adminjainak nem tetszett.
Azok, akik azt hiszik, hogy h1n1-esek 90%ban csak náthásak és azt hiszik annak.
Nincs influenza legalább 38,5-ös láz nélkül, de inkább 39+, ezen kívül nagyon gyakori tünet a kibírhatatlanul fájó torok és a levertség. Az orrdugulás nagyon ritka influenza esetén és ez az egyik legárulkodóbb jel, ha valakinek sokat kell fújni az orrát akkor nagyon valószínűtlen, hogy influenzás lenne.
A h1n1 esetében emellé az esetek kábé 50%ában nagyo erős hasmenés és hányás társul.
A tünetek nagyjából 5-15 napig vannak jelen.
És mi van az olyanokkal, mint mondjuk Én, mert ezzel szerintem nem vagyok egyedül.
Én például nagyon nehezen , vagy mondhatnám azt is, hogy nem tudok belázasodni.
Régebben, mikor nem volt ez a vírus akkor a sima megfázásnál is max. hőemelkedés,( 37,5 ,max ) bár az rendesen odatett nekem, de a lázig soha nem jutottam el.
Nem olyan régen voltam beteg be is mentem melóhelyre nem fertőztem meg senkit, de ennyire még nem vágott haza megfázás mióta az eszemet tudom, pedig a tüneteim a fent írtaknak megfelelt. A torokfájás stimmelt a legjobban.
És több mint egy hétig küszködtem vele.
Amit még tehetsz, hogy a csuklódat és a bokádat hideg vizes zsepibe , vagy fásliba tekered.
Segít még a fokozatosan lehűtött fürdő is.
38,5 alatti lázat nem feltétlenül szükséges csillapítani, csak ha:
1. nagyon rosszul vagy tőle
2. 2-3 napja annyi, amennyi
Ennek oka az, hogy ilyen mértékű láz nem lehet szervkárosító hatású, viszont a láz lassítja a vírusok szaporodását (ezért is reagál a vírufertőzésre lázzal a szervezet), tehát ténylegesen haszna van a gyógyulás folyamatában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!