Már fél éve arc-és homloküreggyulladásom van! Nagyon fáj és szarul is vagyok! Mit csináljak, hogy elmúljon? A gőzölés és a lámpázás nem segít, már egy csomó gyógyszert is szedtem! Már csak a felszúrás segíthet?
A sinusitis nagyon nagyon tud fájni. Nekem is azok a tüneteim voltak, mint neked. azonnal röntgen amely kiderítette, hogy mindkét arcüregem intenzíven fedett.
Megcsapolt ( felszúrt) a füll-orr-gégész az orromba.
egyetlen éles nyillalást éreztem, aztán egy csövön keresztül folyadékot eresztettek az arcüregembe, ami már úgy fájt, hogy sírtam. Aztán teljes erőből préselni kellett, ki a folyadékot. Tele lett a vesetál gennyel.
Azonnali megkönnyebülés, fájdalom el.
Én azt javaslom menj el a füll-orr-gégészetre. Ne kínlódj tovább. A gőzölés már nem valószínű, hogy kiviszi, mert sűrűa genny nem szakad fel.
Jobbulást és sok sikert!
Ne, kérlek szépen ne félj. a vizsgálattól és az orvosi segítségtől főleg ne.
Menj szakorvoshoz, vagy időpontkéréssel, vagy háziorvosi beutalóval. Mindenképpen.
Nagyon fájdalmas tud lenni és csak fedi fedi a genny az üregeket. Attól nem félsz?
Hallgass rám.
Légyszíves menj orvoshoz.
Bátorság!!!!
Fül-orr-gégészeti dolgozóként mondom, hogy mindenképpen menj orvoshoz. Fél éves sinusitissel nem tudsz mit kezdeni, ha szedtél gyógyszert, lámpáztad, de nem múlt el...
Az első az OMÜ röntgen lesz, ettől függően vagy pungálják (felszúrják, és leszívják a gennyet), vagy konzervatív terápiával kezelik. Ez intravénás antibiotikumot, köptetőt és lámpázást jelent. Az i.v. antibiotikumok mindig hatásosabbak a szájon át szedhetőnél, de ugyanakkor kórházi bentfekvést igényelnek.
Ha annyira rossz a rtg. eredménye akkor egyszerre indítják mindkét terápiát.
Félni nem kell, a betegség és a kórház sosem kellemes, de pár nap alatt megoldódik a fél éve húzódó problémád. Hány éves vagy?
Ezt a füll-orr gégész megmondja, de szinte 100%, hogy elég, mert jól le fogja csapolni, a kiegészítő therapia, pedig elvégzi a többit.
Sok sikert, jobbulást kívánok.
Gyógyulj meg és ezentúl jobban kell ügyelni magadra, hogy ne alakuljon ki.
Sapka, sál. Télen hordani kell ám!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!