Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha gyömbérteát készítek, a...

Ha gyömbérteát készítek, a gyömbért is meg lehet enni, meg kell enni, vagy le kell úgy szűrni, mint a másik teákat?

Figyelt kérdés

Nem forráztam le a gyömbért, csak meleg vízbe tettem bele, mézzel, és citrommal.

Hogyan hatásosabb, ha megeszem, ami túl erős nekem, vagy leszűröm?

2013. okt. 1. 19:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én meg szoktam enni, ha akarod megeszed, ha nem, nem.

Gondolom hatásosabb ha megeszed, bár ha úgyis teát főzöl belőle.. nem tudom. Nekem ízlik.

2013. okt. 1. 20:01
 2/11 anonim ***** válasza:

A gyömbérteához a gyömbért le kell forrázni, mert különben nem igazán jön ki a hatóanyaga.

A citromot késöbb tedd bele, a mét fölösleges (de tehetsz bele, ha ragaszkodsz hozzá).

Ha túl erös, akkor idöben szürd le, de nem fontos. A benne lévö gyömbért meg lehet enni, de nem kell (csak ha megeszed, akkor hatásosabb).

2013. okt. 1. 20:03
 3/11 A kérdező kommentje:

Akkor jó.

Amit le tudok nyelni, azt megiszom.

De nem rágom el, mert nagyon erős nekem.

Köszönöm a gyors válaszodat.

További szép estét!

Ági

2013. okt. 1. 20:04
 4/11 A kérdező kommentje:
Mindkettőtöknek köszönöm.
2013. okt. 1. 20:04
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ha leforrázod és hagyod ázni, akkor valamennyire kimegy az ereje és ehetőbb lesz - bár így már a hatóanyagai is kioldódtak a teába.
2013. okt. 1. 20:18
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha egész vékonyra szeleteled, akkor rágás közben nem annyira erös.
2013. okt. 1. 20:50
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ.

Lehet, hogy le kellett volna forráznom, legközelebb majd úgy csinálom.

De én olyan beteg voltam ma reggel, betegebb mint tegnap.

Kínzó fejfájás, hányinger, gyengeség. azt a mindenit, lábra sem tudtam állni.

Viszont feküdni sem, addig, amíg nem ittam egy pohár fekete teát.

Utána éreztem magam jobban.

Lehet, hogy a gyömbér kihajtott belőlem minden bacilust, de hogy ilyen rosszul leszek tőle, arról nem szólt a fáma.

2013. okt. 2. 13:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Egész biztos nem a gyömbértöl lettél betegebb, csak véletlen lehetett.

Már több éve fogyasztom a gyömbért(meg igen sok ismerösöm is), de még senkinek sem lett töle baja, és nem is romlott az állapota.

2013. okt. 2. 13:19
 9/11 A kérdező kommentje:

Hát ez érdekes, pedig én meg voltam győződve, hogy talán az, hogy túl erős volt, vagy sok volt egyszerre.

Fél litert ittam meg apránként.

Tehát nem ettől.

2013. okt. 2. 13:40
 10/11 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Ha hallottál márYogi Bhajanról, most olvastam a könyvében, hogy a gyömbért főzni kell. A yogi teában legalábbis.

Én meg nem tudnám enni... rengeteg mindenbe belefőzőm, de mindig megpróbálom kiszedni, hogy senki ne harapjon bele.

És úgy tudom, hogy csak a zsengét eszik, amit nálunk lehet kapni, az már öreg, száraznak számít. Bravo, ha valaki megeszi. :)

2013. okt. 2. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!