Akik elkapták a A/H1N1 influenzat, mivel kezelték? És ha nem vesszük időben észre, hogy megfertőződtünk a H1n1-el?
Ha nem veszed észre (bár kétlem, hogy lenne ilyen) akkor tökmindegy, nincs min paráznod.
Én is elkaptam és két nap alatt kikúráltam magam. Befeküdtem a meleg takaró alá és ittam a forró teákat, szépen kiizzadtam a vírust és sokszor zuhanyoztam, hogy lemossam magamról. Harmadik nap, mintha semmi bajom nem lett volna, mentem is suliba.
Nem olyan vészes ez, mint ahogy a tv-ben mondják :)
Szia! A H1N1 fertőzés maga egy gyenge lefolyású, felső légúti megbetegedés. Ugyanúgy kezelendő, mint a rendes influenza, vitaminok, lázcsillapítás, tüneti kezelés, ágynyugalom, stb. Semmi extra.
Néha létrejön egy ritka szövődménye, egy vírusos, vérzéses tüdőgyulladás, na ez az, amivel viszont az orvosok sem tudnak mit kezdeni, ez egy nagyon nehezen kezelhető betegség, és a halálozási aránya se túl biztató, és nem is egykönnyen ismerhető fel.
Biztos, ami biztos, ha bármi panaszt tapasztalsz, irány az orvos, ő majd megmondja, mit kell tenni.
Én kb 1,5 hónapja kaptam el.
Fájt a fejem, szédültem, fájtak a lábaim, 37,4es folyamatosan hőemelkedés volt.
Egész nap a gép előtt ültem, és ettem "tonnaszámra" az almát. 2-3 nap alatt kihevertem.
(és még mindig élek =) )
Hmmm... Tényleg vannak "D-vitaminos" publikációk, melyekben azt állítják, hogy a veleszületett immunitást fokozza. Én eddig ilyenről nem hallottam.
De a biztonság kedvéért:
1. Ne adagold túl, mert ez a vitamin zsírban oldódó, így felhalmozódik, nem ürül ki a felesleg.
2. Calciumot IS adj a D-vitamin mellé, mert csak magában a vitamin annyit tesz, hogy növeli a Ca-permeabilitást a bélben, vesében és osteocytákban. Ezért hozzáadott calcium nélkül a D-vitamin "kioldja" a csontokból a calciumot, sőt még a szervezetből is eltávolítja, míg calcium adásával a csontokba beépíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!