Más is van úgy vele, hogy ha egy vírus, vagy akármilyen betegség, , megfázás"során taknyos lesz, antibiotikum nélkül nem gyógyul ki belőle?
Én mióta homeopátiázom nem voltam beteg, tudom ajánlani s nincs mellékhatása sem. A természetben is annyi minden megtalálható és régen is használták, de manapság azt nyomják le a torkukon, h gyógysz@r milyen jó, pedig nem minden esetben.
Van vírusos és van bakteriális fertőzés.
A vírusra nincsen ellenszer, azt az ember szervezete győzi le, vírusos betegségnél csak tünetenyhítő gyógyszereket lehet szedni.
Míg a baktériumoknak van ellenszere, mégpedig az antibiotikum.
Valaki egyből baktériumot kap el, tehát akkor gyógyul meg, ha a baktériumok elpusztulnak az antibiotikum hatására.
Vannak akik először vírusos betegséget szednek össze, amiből pár nap alatt ki lehetne gyógyulni, de ha a szervezet ez idő alatt találkozik baktériummal, akkor felülfertőződik a vírus baktériummal és akkor baktériumok is lesznek a szervezetbe, amik ugye hogy pusztulnak el? Antibiotikum hatására.
Tehát ha te nem jössz ki magadtól betegségekből, csak antibiotikum segítségével, akkor az azért van, mert mindig bakteriális fertőzésed van. Vagy kapásból, vagy mindig felülfertőződsz.
Vitaminokkal és megfelelő étkezéssel erősítheted az immunrendszeredet és ellenállóbb lesz a szervezeted a kórokozók ellen.
Tehát az antibiotikum egyáltalán nem káros és jó, hogy van, viszont csak is indokolt, vagyis egyértelmű bakteriális fertőzés esetén szedhető. És ha valaki szedi is, akkor pedig ez idő alatt mindenképpen szedjen probiotikumot is a bélflórájának védelmében.
Én meg nem szedek antibiotikumot.
Egyrészt a mellékhatásai, másrészt az ára miatt. Harmadrészt mivel van egy csomó idióta orvos, így sokszor egy vírusos fertőzésre is azt írnak fel, ahol meg biztos nem használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!