Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől alakulhat ki herpesz pl...

Mitől alakulhat ki herpesz pl az ajkakon? Nekem még sose volt, mitől lesz?

Figyelt kérdés
2009. okt. 25. 11:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Egy vírus okozza, melyet úgy kaphatsz el, ha pl. csókolózol valakivel, akinek herpesze van, vagy herpeszes után iszol u.abból a pohárból stb.

Miután egyszer megkaptad, utána a vírus életed végig benned marad, és "várja az alkalmat", hogy az immunrendszered legyengüljön, és akkor újra "kijön", majd megint elmúlik, majd ismét kijön...

2009. okt. 25. 12:08
 2/4 anonim ***** válasza:
A herpesz nevű víros már születésünknél fogva bennünk van csak nem mindenkit fertőz.Akinek előjön az a fertőzöt,és ő fertőzhet meg másokat is.Tehát ezt nem elkapjuk valakitől hanem velünk születik.Van akinél előjön,van akinél nem.Egy példa:Nekem kb8 évesen volt először(akkor még nem csókolóztam),és azóta is évente egyszer előjön.A fimnak eddig még nem jött elő.A hugom és a lánya is szenvednek ettől.Álltalában a nőknél gyakoribb,és nemiúton is terjedhet,.
2009. okt. 25. 15:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen, a herpeszt vírus okozza. Akkor jön elő, ha szervezeted nem tudja legyűrni.

2009. okt. 26. 14:16
 4/4 anonim válasza:
ez hülyeség hogy születésünktől fogva bennünk van..
2009. okt. 29. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!