Nem vettem észre egy dróthuzalt ami valószínűleg rozsdás volt és átestem rajta, a bal combomnál a térdhajlat mögött illetve a jobb lábfejemet megkarcolta. Az előbbi vérzett jobban, az utóbbi kevésbé, tetanusz kell-e?
fáj egy picit, mert hajlatban húzódik de semmi extrát nem érzek. nem szédülök vagy ilyesmi.
illetve most lekezeltem alkohollal(pálinka házi)
Ne várjál "jelzésre"! Menj el akár az ügyeletre is(de 72 órán belül mindenképpen orvoshoz),mert tetanusz oltást kell kapnod!
A tetanusznak semmi köze ahhoz,h fertőtleníted,v. kezeled akár Betadine-al. Az ezek mellet is fertőz.
Biztos h kell tetanusz?!
Az ügyeletre elég, ott beadják és kész is ?
Levegőtől, oxigéntől elzárt helyen szaporodik el, mondjuk egy szúrt sebben, nem egy karcolásban. Már eddigi életed során 72x elhaláloztál volna tetanusztól, ha minden karcolás miatt rohanni kéne injekcióra. Nem a rozsdától kapsz tetanuszt, ha pl. belelépsz egy szögbe, mindegy, hogy rozsdás volt-e vagy sem, az a lényeg, hogy lesz egy szórt, mély sebed, ami kínálja a levegőmentes környezetet, amiben aztán elszaporodik a kórokozó. A rozsdával összekapcsolni tévhit, ott van a porban, a kertben a földben stb.
Egyébként feleslegesen várod a tüneteket, vagy 8 napig lappang, vagy akár jóval tovább.
Kedves utolsó NEM a ROZSDA miatt kell a tetanusz!
Ha értenél hozzá tudnád,h minden ilyen sérülés(lehet az akár ROZSDAMENTES eszközzel történő),de még egy égett sérülésnél is TETANUSZ anatoxint KELL adni!
Kivétel,ha az illető 5 éven belül kapott már. De az után ismét KELL!!!
Ha várja a tüneteket,azok megjelenése után már nem mentőt,hanem hullaszállítót kell rendelni.
Az sérülések nagy részénél valóban igaz,h nem fertőzött tetanusszal,de ha a 100 esetből pont ez az az 1,akkor baszhatja!!! Elnézést a kifejezésért,de nagyon nagy baromságot írtál!
Kedves kérdező: menj orvoshoz, és ha 5 éven belül nem voltál oltva szükséged van a tetanuszra!!!
de ha semmi jele nincs ?:DD nem először volt már ilyen és csak egy dróthuzal volt és megijedtem csak:D
már szinte gyógyul a seb.:D:D
azonnal kimostam nagyon erős vízsugárral h már fájt szinte és betadineoztam rögtön, utána pálinkával lefertőtlenítettem majd most ilyen természetes gyógynövénykeverékkel kezelem(cickafark, vérhullajtott vlmi, aloevera stb)
már komolyan hegesedik 1 éjszaka alatt, mintha már forrna össze stb. semmi jele nincs.. soha nem kaptam még ilyet:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!