Mononukleózis, vajon fertőző vagyok még?
Szia!
Neked melyik vírus okozta: EVB? Nekem az van, eért erről tudom.
Az orvos megmondja, meddig fertőzöl.
igen, nekem is az EBV, ha te is erre gondoltál:)
az orvos nem mondott semmit a fertőzésről, nem sokkal utána jutott eszembem hogy ezt jó lett volna megkérdezni..
nem a barátomtól, valószínűleg valaki más poharáról :S
30-40 nap a lappangási ideje, ebből kikövetkeztetheted, mikor, kitől kaptad el. Nekem a májamat támadta meg, az bő 2 hétig tartott, a tünetek enyhülásekor mondta, hogy még 3 hétig fertőzök, addig ne menjek fogorvoshoz, stb.
Milyen vírusok okozhatják még ezta betegséget?
És amúgy hogy derült ki ez Neked? Mert sajnos nem annyira hétköznapi dolog, hogy egy iylen vizsgálatot lekér az orvos...
Háziorvos nézette meg Neked?
Nekem is meg volt/(talán még van) nagyobbodva egy kicsit a májam meg a lépem, de ebből én nem érzek semmit.
Elvileg egy CMV nevű vírus is okozhatja, de az EBV a leggyakoribb..:) ha még benne vagy, jobbulást!
Köszi! Ne haragudj, csak mire észrevettem a kérdésedet, már elküldtem a kommentet, és csak 5 percenként enged válaszolni.
Bedagadtak a nyaki nyirokcsomóim, ezzel mentem el az orvoshoz, aki a vérvétel után megállapította a dolgot.
Köszi.:)
Az 5 perces limittel még nem találkoztam...:-o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!