Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A bőrgyógyásznál mit csinálnak...

A bőrgyógyásznál mit csinálnak a szemölcsel? (lent)

Figyelt kérdés
Már jó pár éve van egy szemölcsöm.Mikor mindenféle kenceficével elkezdtem kúrázni,nem h használt volna,hanem még több lett.Most kb. olyan 8 db van. De még abba se vagyok biztos,h szemölcs.A neten néztem képeket a szemölcsökről,de egyikre se hasonlít,viszont 1x megmutattam egy ismerősömnek aki azt mondta h ez szemölcs. Jövőhéten megyek bőrgyógyászhoz. Ott mit csinálnak vele?Lézerezik vagy kiégetik,fagyasszák? Vagy kivágják? Ez mennyire fájdalmas? Aki volt már a siófoki orvosnál,azzal mit csináltak? 13/L
2013. júl. 24. 22:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hol van a szemölcs?

Nekem anno a kezemről lefagyasztották. Ami a talpamon volt (3db) lefagyasztották ami brutálul csípett majd egy ollóval kivágták teljesen. Az is fájt rendesen. Nem akarlak megijeszteni, de ha szemölcs, és kivágásra kerül akkor azért készülj fel hogy nem kellemes.

2013. júl. 24. 22:12
 2/13 A kérdező kommentje:
Talpamon. A nagy ujjam hajlatánál. :/ Csak túlélem valahogy..(Habár elég alacsony a fájdalom küszöböm..) És nem adnak érzéstelenítőt?
2013. júl. 24. 22:17
 3/13 anonim ***** válasza:

Én nem akarok senkit sem befolyásolni.. De ezek a kikaparások/fagyasztások.. nem mindig jönnek be. Nekem egy elég kellemetlen helyen van egy szemölcsöm. Kaptam rá Verrumalt, meg volt itthon bye wart-om. Ahogy kezelgettem, egyre nagyobb lett... Kezdtem megunni, hogy fiatal lány létemre ez csúfítja a kezem, "bedurvultam". Minden kezelést folytattam, viszont a tetején a krémek miatt kiszáradt pár mm részt a szemölcs tetejéből levágom kisollóval. Nem úgy h vérezzen vagy fájjon... nem is érzem. Olyan érzés mikor a száraz bőrt levágják pl a körmünk mellől és kb olyan óvatossággal is kell csinálni. Így már alig látható, pár pötty van már csak a majd 1 centi széles ocsmány szemölcsből.

DE EZT MINDENKI saját felelősségére kell hogy csinálja, ésszel, és teljesen odafigyeléssel. Na meg persze nem minden felületen lehet ezt alkalmazni. Ha úgy érzed nem kemény a teteje, hozzá ne nyúlj... Ha vérezne ne hagyd hogy véres legyen bárhol máshol a bőröd, mert elterjedhet... AZONNAL szoríts rá valamit. Anyám először kiakadt, hogy nem vagyok ép, jajj de megjárom majd (felnőtt vagyok már). Mióta látta hogy már csak pár pötty van a szemölcsből, és az ujjamnak semmi baja...azóta nem károg. Kislány koromban is volt, akkor se múltak el sehogy, csak hasonló módszerrel.

2013. júl. 25. 13:40
 4/13 anonim ***** válasza:
Ja a kellemetlen hely az a körömágyam, az egyik kezemen lévő mutatóujjamon. A doki azt mondta nem lehet se kivágni, se fagyasztani, mert akkor a körmöm is károsodna, le kéne szedni, és lehet hogy sose nőne vissza...
2013. júl. 25. 13:41
 5/13 anonim ***** válasza:
Na meg nehogy nekiállj kivágni pl az egészet ha emellett döntesz... csak pár millimétert párnaponta...és csak akkor ha a teteje száraz. ÉS ez mind mit sem ér egy vény nélkül kapható szemölcskrém nélkül. Csak a kettő együtt működik. Mert a krém szárítja ki a tetejét.
2013. júl. 25. 13:44
 6/13 A kérdező kommentje:
Én is csináltam már ezt sokszor,de nekem nem vált be..:/ De azért örülök,hogy neked sikerült.:)
2013. júl. 25. 13:54
 7/13 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom hogy végleges-e :) De egyelőre szépen eltűnt, fogom kenegetni, hátha nem nő vissza :) Remélem megtalálod te is a megfelelő megoldást, és nem fog sehol sem kinőni egy se!! :))
2013. júl. 25. 14:25
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Holnap megyek..
2013. júl. 25. 17:16
 9/13 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Érzéstelenítőt nem fogsz kapni, mivel sajnos ilyenkor nem tudnak adni. Nekem az volt a szerencsém hogy a nővér volt olyan kedves és elterelte a figyelmemet. Viszont még így is volt hogy nagyon fájt. Aztán lekötik a szemölcsöket. Ilyenkor óvatosan mászkálj. Én fel lettem mentve fél évre tesiből.

2013. júl. 25. 17:21
 10/13 A kérdező kommentje:
Ha felmentenek már megértee! :D De h-h nem adnak érzéstelenítőt??? :O
2013. júl. 25. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!