Megcsípett 1 hónapja egy kullancs, lehet bajom?
A helyzet az hogy 1 hónappal ezelőtt fürdés közben vettem észre egy nagyon apró kullancsot a hasam alján. Eltávolítottam,azóta nem is volt ott piros folt.
De kb.2-3 napja folyik az orrom és be van dugulva. Ezen kívül semmilyen tünetem nincs,csak orrfolyás!
Menjek orvoshoz?
Kérlek segítsetek.. nagyon félek..
16/L
Mindenképp menj el (háziorvos v. bőrgyógyász)
Én mindenképp elmennék megnézetni
Hátha valamit beléd eresztett
Akkor szokott csak betegség kialakulni (ha jól tudom), ha a k. fertőzött volt
Szóval a biztonság kedvéért érdemes elmenni sztem
Utána valahogy nyugodtabb az ember
Szia!
Nézd meg a kullancs nyomát,ha foltos,piros vagy akármilyen,az akkor gáz.
Ez a taknyosság lehet valami alergia is,de azért nem árt ha elmész orvoshoz,vagy megkérded a szüleidet.
Az, hogy be van dugulva az orrod, semmilyen kullancs által terjesztett és veszélyes betegségnek nem tünete. A Lyme-kór már jelentkezett volna a pirossággal, a kullancs-enkefalitisz pedig nem ilyen tüneteket produkál, vagyis nemcsak önmagában taknyosságot, hanem influenzához nagyon hasonló tüneteket, lázzal, gyengeséggel, fejfájással, szédüléssel.
Ha még apró volt a kullancs, nem lehetett rég óta benned, nagy kárt nem tudott okozni.
A kullancs által terjesztett agyvelő/agyhártya gyulladásnak már sokkal korábban kijöttek volna a tünetei (1-2 hét)
Ha csak egy hónappal a kullancs csípése után jöttek elő a tünetek, akkor semmi köze a kullancshoz.
A Lyme-kór pedig sávos bőrpírral jár együtt, tehát ez is kilőve.
Allergiád van vagy egyszerűen megfáztál. Ennyi. Ne aggódj azon, amin nem érdemes.
Köszönöm!:)
Voltam orvosnál azt mondta nincs gond. Szóval megnyugodtam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!