Szúnyogcsípéstől lyme kór?
Figyelt kérdés
Ugy nagyon sok lyme kóros kullancs van, ergo ha valaki elkapja, megcsípi egy szúnyok, utána Engem is megcsíp aza szúnyog, akkor elkaphatom?2013. júl. 8. 18:50
1/4 anonim 

válasza:

Nem, a szúnyog a lyme kórokozójának nem köztigazdája, nem tud benne fertőzőképessé fejlődni. Ellenben bőrférgességet okozó mikrofiláriákat terjeszt a szúnyog, bár egyelőre nem olyan elterjedt, mint a lyme a kullancsoknál.
2/4 A kérdező kommentje:
És amit írtál, azt ha elkaptam, honnan tudom? Van egy szúnyogcsípésem, 3 hete ottvan. Igaz 1x elvakartam, de most megijesztettél.
2013. júl. 8. 19:08
4/4 anonim 

válasza:

Istenem, gyere ki velem a Holt-Sióra! Ezrével csípnek meg, nem érsz rá ilyen hülyeségektől félni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!