Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Azért műtöttek, mert limfómás...

Azért műtöttek, mert limfómás lehetek?

Figyelt kérdés

Egy hetet kell várnom, hogy megtudjam, rákos vagyok-e vagy sem. De persze ezt a szót erőteljesen kerülték.

Voltam (3 hónap alatt) mellkas rtg-en, gyomortükrözésen, időközben megjelent nyaki nyirokcsomók miatt UH-n, ezzel egyben hasi UH is volt, gyomortükrözésen, vagy 7 vérvételen, köztük vírusvizsgálat is volt, lett teljes vérkép is viszonylag sok csillaggal, de nem kirívóan nagy eltérésekkel. Legutóbb a jobb hónaljamban keletkezett nyirokcsomó miatt mentem a haematológiára, ahonnan egyből a sebészetre küldtek, nemcsak mintavételre, hanem az egész hónalji nyirokcsomó kimetszésére. Közben a kezelőlapokon rajta van: "B" tünetei továbbra sincsenek.

Mire gondoljak, ha nem a legrosszabbra? Persze bizakodom, hogy egy ártatlan nyirokcsomószaporulat volt...

27 éves vagyok

2013. jún. 28. 21:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Mért nem kérdezel rá kerek perec a dokinál? Egyébként feltételezem ők sem biztosan a diagnózisban, azért nem mondanak semmit inkább. Bár ezzel a magatartással nem tudok egyetérteni.

Ha biztos lenne a diagnózis, kötelesek lennének elmondani.

Gondolom a szövettan eredményére várnak. Anélkül nem igen tudnak semmit se mondani, csak tippelgetni.

2013. jún. 28. 21:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi lett az eredményed, Kedves kérdező???
2013. júl. 11. 00:19
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érdeklődést, 12-én hoztam el a szövettan eredményét, és a diganózis Hodgkin typusú malignus lymfóma. Még a haematológusom sem tudja, mert hétfőn rendel legelőbb, tehát holnap tudok én is többet, gondolom kellenek képalkotó vizsgálatok, stádiumbesorolás...

23-án megyünk 1 hétre a Balcsira. Megpróbálom magam jól érezni, nem omlottam össze, és nem is fogok. Nehéz, ez tény, és még milyen nehéz lesz.

Paleolit táplálkozásra térünk át a párommal együtt, ő edz, és diétázik amúgy is, neki is jó lesz.

Hát most itt tartok....

2013. júl. 14. 17:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát ez nem jó hír. De a Hodgkin limfóma az egyik legjobban kezelhető malignus betegség:)
2013. júl. 14. 18:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, ennek tudatában alkalmazom a pozitív gondolkodást, néhai pityergés mellett... Azért a gőzt ki kell engedni. Vettünk rengeteg alternatív megoldáshoz szükséges dolgot, pl: céklalé, zöldséglé, ilyen-olyan furcsanevű liszt :), nyírfacukor. És a Flavin7 szedése mellett döntöttünk, az orvos sem ellenzi, hozzátette, a kemo alatt is lehet szedni (ha egyeltalán kelleni fog kemo) Hamarosan kapok levélben egy időpontot PET/ct-re.
2013. júl. 16. 21:57
 6/8 anonim ***** válasza:
a limfóma messze nem a legrosszabb hír, nagyon jól kezelhető és véglegesen gyógyítható
2013. aug. 14. 00:44
 7/8 anonim ***** válasza:

kemoterápia mellett nem szabad semmi olyasmit enni ami közömbösítheti a kezelést, mert a gyógyulás sikerességével játszol

drágább "csodaszereket" ne vegyél, nem hatékonyak, semmi klinikai vagy egyéb bizonyítékaik nincsenek, ha írnak, mindig csak saját hivatkozás vagy benfentestől szerzett adatok.

én majdnem meghaltam többször is, eldurvult non hodgkinom volt, semmi alternatív kezelést nem vettem igénybe és volt amikor kiborultam, és nem próbáltam pozitiv gondolkozásba hazudni magamnak a fájdalmat és félelmet, mert akkor az a betegségnek kedvez, ha elfojtod a dolgokat

én humorosra vettem a dolgot és úgy vészeltem át, de az elfojtás az nem jó dolog

a hodgkin teljes mértékben gyógyítható

2013. aug. 14. 00:49
 8/8 anonim ***** válasza:
a kezelés nem olyan durva, nem kell félni tőle
2013. aug. 14. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!