Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Normális, hogy nátha miatt...

Normális, hogy nátha miatt nem érzem a számban az ízeket?

Figyelt kérdés

Vasárnap óta beteg vagyok...szedem már az antibiotikumot,aspirin, strepstils stb... és most vettem észre este, hogy nem érzem a mentol ízét... nem érzem a tea gyümölcsös ízét, se a fanta narancsos ízét... :) Most találkozok először ilyennel... :) Mondjuk azt értem, hogy éjjel nappal be van dugulva az orrom, ezért nem érzek semmit.

Köszi a válaszokat!

2013. máj. 31. 00:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez normális. tegyél a teába sok-sok mézet, azt majd biztos megérzed. és ha túl édes, akkor valódi citromot. Kicsit azt is érzed majd.

10 nap és elmúlik ez az egész. Jobbulást!

2013. máj. 31. 00:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az első jókat mondott, alátámasztom! :)

Igen, a bedugult orr miatt nem érzed igazán az ízeket, illatokat (sem, gondolom).

Jobbulást!

2013. máj. 31. 01:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez teljesen normális, nem kell megijedni. Ahogy gyógyulsz, úgy fog helyre állni ez a probléma is. Jobbulást :-)
2013. máj. 31. 01:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ritkán de előfordul, hogy nem csak a szagokat nem érzi a náthás beteg de az ízeket sem. Ilyen már nálam is volt. Néha a gyógyszernek is van ilyen mellékhatása.

Egyébként a bedugult orra javaslom, hogy egy kis forró kamillába cseppents egy csepp borsmenta olajat az garantáltan kitisztítja az orrod. Lehet párnára is nem hagy nyomot elpárolog.

Ha tudod akkor lélegezd be orron és szájon át is fertőtlenítő és gyulladásgátló hatása van.

Ha a lázad elmúlt akkor gőzölni is tudsz. Én egy kis lábas kamillába teszek egy csepp borsmentát és egy csepp teafa olajat majd orron-szájon át jól beszívom.

Olyan, mint a lórugás csak a szemed hunyd be mert a menta csípheti.

10 perc gőzölés után be az ágyba egy törölközővel az arcodon -nehogy megfázz- és hidd el reggelre sokkal jobb lesz.

Torokra meg máskor próbáld ki inkább a dolo-angin nevű szopogató cukorkát.

A strepsils és társai semmit nem érnek.

Amikor én bekaptam valami brutál náthát és nem volt lelkivilágom kb.3 órát ücsörögni a dokinál elmentem a gyógyszertárba és mondtam a nőnek, hogy adjon valami erőset ne ezeket a strepsils-mebucain vackokat.

Na ő ajánlotta a dolo-angint.

Furcsa gyógynövény íze van de kegyetlen jó.

Torok és garatgyulladásra, szájüreg fertőzésre, szájüregi és fogászati műtétek utánra javasolt.

Gyulladásgátló, megöli a kórokozókat, fájdalomcsillapító, és védő bevonattal látja el a szétkrákogott, sérült garatot. Én évek óta ezt használom jobb akármelyiknél.

2013. máj. 31. 01:51
 5/5 anonim ***** válasza:
87%
Szaglás nélkül nincs ízérzékelés. Ez természetes, ha nyálka fedi a szaglóhámodat, teljesen kiesik a szaglás, és mivel a kettő "össze van kapcsolva", az ízeket sem érzed. Nekem egy bizonyos orrspray nagyon bejött, de minenkinek más az "igazi" :D
2013. máj. 31. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!