Férjem pollenallergiás, gyógyszert szed. Árt-e neki, ha a főzéshez, sütéshez néha mézet használok, vagy ha a teába teszem bele?
elvileg pollenallergiánál nagyon nem kéne. én is nagyon durván allergiás VOLTAM.
Két éve elkezdtem enni napi 8-10 GRAMM C vitamint (8000 mg) és KÉT NAP ALATT elmúlt az allergiám GYÓGYSZER NÉLKÜL! Azóta sem jött vissza, (ja és beteg sem vagyok soha)
Sőt ma már virágport is eszem, mint táplálékkiegészítő, pedig arra voltam allergiás...
A tápcsatornába került allergének ellen éppen hogy csökken az immunválasz, azaz az allergiás reakciók erőssége is. Így a virágpor fogyasztása, amire az ember allergiás éppen hogy csökkenti az allergia tüneteit.
Ezen kívül a mézben főleg rovarmegporzású növények virágpora található (Azokat járják a méhek), míg allergiásak döntően szélmegporzású növények virágporára szoktak lenni az emberek (Ezek izgatják a légutakat, mivel ezek sodródnak a széllel.)., így valószínűleg kicsi az átfedés köztük.
De az aranyszabály itt is áll: Ki kell próbálni kis mennyiséggel és ha nem lesz semmi baja, akkor mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!