Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha rühet kaptam el papagájtól,...

Ha rühet kaptam el papagájtól, a szememet hogy kezeljem (az is viszket)?

Figyelt kérdés

Most jövök az orvostól, de annyira meglepett, amit mondott, hogy csak álltam és semmit nem tudtam kérdezni. Mire felfogtam, hogy mi van, már nem mehettem vissza, csak egy hónap múlvára kapnék időpontot. Ezért itt kérdezősködök.

Egy ismerősöméknél aludtunk a párommal, és reggelre valami rovarcsípéshez hasonló jött ki a mellemen. Mondtam is a lánynak, hogy van ott valami rovar, csak annyit mondott, hogy nem tudja, mert előtte az albérlőjük aludt az ágynemüben, akinek meg volt egy papagája az ágytól 1 méterre. (Azt hittem, tiszta ágyneműt húztak, ha már vártak.)

Viszketett, de hát a szúnyogcsípés is viszket, ezért nem gyanakodtam. Pár nap után különböző csúnya foltok jelentek meg és az egész testem elkezdett viszketni. A testem minden része, még az arcom, a szemem fehér része is.

Azt nem kenhetem be azzal a krémmel, amit kaptam (nyilván), de ott hogy múlasszam el? Vagy az magától elmúlik, ha bekenem az egész testem és a szemhélyamat?

És érzékeny területen (nemiszervem is viszket) bekenhetem? Nem lesz bajom tőle?

És a hajamnál a fejbőrömet is kenjem be, ha ott is van?

2009. szept. 22. 15:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Ez nem rüh! A rühatka eléggé fajspecifikus jószág, papagájtól nem kaphatod el, ráadásul az a bőr alatt él, nem pedig össze vissza csipkod mindenfelé! Ha ezt az orvos mondta, akkor menj egy másikhoz, ez hülye. De lehet más atka vagy akár bolha is, meg persze allergia (leginkább az). Tollalergiád nincs? (ha már a papagájt kell gyanusítani...)
2009. szept. 29. 05:28
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ. Mivel megpróbáltam rühként kezelni, mert az orvos azt mondta, az, de nem javult 3 kezelés után se, így visszamentem, kiderült, hogy nem az. Valami más. És ő mondta, hogy állattól lehet. Kérdeztem, hogy papagájtól is? Azt mondta, igen. Nem a mi papagályunk volt, csak úgy jött ki ez a kiütés, hogy egyik éjjel ismerősnél aludtunk, és szóltam, hogy nagyon büdös volt az ágynemű (azt nem mondtam, hogy kiütésem lett, mert azt hittem, csak valami pötty, mert először egy helyen volt). (Csak nem tudtunk hol megszállni abban a városban, ezért fogadtuk el), és akkor mondta, hogy már aludt abban az ágyban valaki. És mondtam, hogy olyan madárkaki szaga van, azt mondta, hogy az ágy mellett 1 méterre volt egy papagály, és elképzelhető, hogy rászállt a tolla a az ágyneműre. Hát így volt.
2009. okt. 4. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!