Toxoplasma vizsgálati eredményét tegnap kaptam meg, valaki segítene értelmezni?
Figyelt kérdés
Sajnos 1 hétig várnom kel a nődokimra, 8 hetes terhes vagyok, és egy kicsit aggódóm. Friss fertőzésem van vagy ez már régi?
Toxoplasma gondii IgG antitest/LEIA (immulite) 46,40 U/mL
Pozitív (reaktív, küszöbérték index >=8)
Toxoplasma gondii IgM antitest/LEIA (immulite) 0,04 S/CO
Negatív (nem reaktív, küszöbérték index >= 0,9)
Interpretáció Toxoplasma gondii vizsgálathoz
Megerősítésre ill. kizárásra -3 hét múlva- második minta (savópár) szükséges
amelyből aviditás mérése javasolt.
Ez mit jelent, nem értem? Fertőzött vagyok és gyógyszerre van szükségem, vagy nincs? Valaki tud segíteni?
2013. márc. 12. 13:58
1/3 anonim válasza:
IgG pozitívitás és IgM negatívitás esetén régi fertőzésed van, ha az IgM pozitív az friss fertőzésre utal. Kezelést nem kell kapnod,de terhesség esetén jó tudni,h volt ilyen fertőzésed.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor megnyugodhatok, ha jól értem ezek az értékek immunitásra utalnak? Sajnos elégé ideges típus vagyok, vagyis inkább bacifóbiás és mindenben a rosszat látó,(de nem Monk stílusban). Persze hétfőn elmegyek beszélek a dokimmal, csak addig sem akarok ezen rágódni, mert így is fekvésre és kímélő programra vagyok ítélve 8 hetesen, és kicsit féltem a babát. :(
2013. márc. 12. 16:36
3/3 anonim válasza:
Igen, nyugodt lehetsz.Szerintem ebben az esetben az a legjobb eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!