Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Most mi ez a H1N1 hisztéria?!...

Most mi ez a H1N1 hisztéria?! (Tudom, hogy sok ilyen kérdés volt, de ez nem olyan. )

Figyelt kérdés

Már nem értem az egészet. Hol azt hallom, h ilyen, meg olyan veszedelmes, hol meg azt, hogy semmi különös, csak egy sima influenza. Ha elkapom, mit kell csinálni? Kórházba kell menni? Orvos mit csinál? El kell egyáltalán menni mindenképp, vagy csak akkor, ha nem múlik?

Sry, hogy kiírok még egy ilyet csak szeretném tudni, hogy mire számítsak. Ha otthon 1 hét alatt elmúlik (nem vagyok sem csecsemő, sem öreg, sem tartósan beteg, tök átlagos, egészséges 18 éves lány vagyok.), akkor nem érdekel, de ha orvoshoz/kórházba kell menni + tesztek meg minden, akkor nagyon nem akarom, mert nem szeretem az ilyen felhajtásokat.-.-\\\'

2009. szept. 11. 21:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az infók szerint ez a teendő :

- ha az influenza jeleit tapasztalod magadon, MARADJ OTTHON...

- ha 3 nap múlva sem megy le a lázad (mivel a fő tünet a magas láz), akkor MENJ EL ORVOSHOZ...

Megelőzésként a gyakori kézmosásást ajánlják és kerüld el lehetőleg a zsúfolt helyeket (villamos, busz, metro, iskola, stb.). :-[

2009. szept. 11. 21:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Alapjáraton nem kell kórházba feküdni. Nagyon ritkán, ha komoly szövődmény alakul ki, de az éppúgy lehet az eddigi influenzánál is. Most azt mondják, hogy még csak le se kell menni az orvoshoz, hogy ne terjeszd a járványt, elég csak telefonálni az igazolás vagy táppénz miatt. Gyógyszer nem nagyon van vírusra, csak lázcsillapítás, és a saját immunrendszered segítségével egy hét alatt meggyógyulsz.
2009. szept. 11. 21:11
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

Én is ezt a kérdés akartam feltenni.Mert már én sem tudom mi van....

Van bennem kis félsz,mert van két kisgyerekem, de mit lehet tenni..Bízom benne,hogy nem lesz baj.

Ha elkapod első a láz csillapitása, ha 3 nap múlva rosszul vagy még,hívj orvost.

Kerüld a tömeget(ha lehet)gyakran moss kezet.

2009. szept. 11. 21:14
 4/7 anonim ***** válasza:
53%
Suliba is mekkora hisztéria volt hogy jajj ne fogjuk emg a kilincseket meg ilyenek. Hát menjélmár innen, ez is csak ez sima kva influenza...
2009. szept. 11. 21:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Szimpla influenza, nem kell tőle beszrni, de azért törekedj a megelőzésre, mert a sima influenza sem kellemes, és a saját lezserségéből senkinek sem kellene megfertőznie másokat sem influenzával, sem mással.

Tehát tényleg gyakran moss kezet plusz fogadd meg a többi hasznos tanácsot.

Viszont nem értem amit mondanak: csak akkor menj orvoshoz, ha 3 nap múlva nem lesz jobb. Igen? És akkor az igazolásommal mi van? Telefonon nem tudom intézni, mert az orvosom nem hajlandó egy telefon alapján kiírni a suliból, mindig megvizsgál, utólag pedig semmiképpen sem igazolná le. Néha még akkor sem akar kiírni, amikor megvizsgál, ha pedig nem látja hogy szarul vagyok, nem hiszi el.... Na mindegy.

2009. szept. 11. 21:57
 6/7 anonim ***** válasza:

szia utolsó!

ha esetleg ilyen helyzetbe kerülnél (kívánom, hogy ne) akkor hívd fel a dokidat, hogy ez meg ez a helyzet, és ha azt mondja így nem ír ki akkor kérdezd meg, hogy majd ő mondja meg az ottani várakozóknak (kicsiknek,nagyoknak,betegeknek,egészségeseknek)hogy bocsi, most jön egy h1n1-es lehetséges vírushordozó, de én nem hiszem el neki a telefonba, ugyh vigyázzanak magukra....

nem hiszem, hogy ő is megkockáztatná, hogy mégtöbb betege legyen esetleg ő is lekapja

2009. szept. 12. 09:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Amíg nem fáj a torkod (csak folyik az orrod, lázas vagy, fáradt), akkor 38°C alá ne vidd le a lázad! Amíg kicsit lázas vagy, addig gátlod a vírus szaporodását. Ilyenkor kell nagyon sok C-vitamint szedni és erősíteni az immunrendszered. Ha már fáj a torkod, akkor már b......od, el kell menni az orvoshoz, mert ilyenkor már szaporodik a vírus (baktériumokat fertőz meg és azok szaporodnak).
2009. szept. 13. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!