Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mennyi idő alatt pusztul el...

Mennyi idő alatt pusztul el az AIDS a szabad levegőn?

Figyelt kérdés
Láttam nagyon répáztatták a 9.eseket a mai napon. Gondolkodtam rajta, akár el is kaphatja az egész osztály, ha valaki fertőzőtt, vagy ennek kicsi az esélye? Aztán amikor végeztek, megették a maradék répát az osztálytársaim és hülyeségből én is ettem belőle egy picit, mert mondták hogy kóstoljam meg :D Ha így terjedne, akkor elég sokan elkaphatták volna már?
2009. szept. 4. 20:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Néhány alapvető dolog:

Az AIDS-t nem kaphatod el, mert az a HIV fertőzés miatt kialakuló betegség (Szerzett immunhiány betegség). A HIV vírus nem terjed a levegőben, csak testnedvek által. Szájon át minimális az esélye a fertőzésnek, kivéve, ha nyílt seb van a szádban, és úgy kerül bele HIV fertőzött testnedv (vér, ondó, hüvelyváladék, stb...)

Még ha feldugták a répát, és abból eszel, akkor is kicsi az esélye, hogy elkapod. Magyarországon jelenleg 10 000 emberből kb. 3 a HIV pozitív, ezért is nagyon kicsi az esélye a fertőzésnek.

2009. szept. 4. 20:59
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
Mi az a répázás? Nemigazán értem..
2009. szept. 4. 21:03
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem ismered? 9.-kes beavatása :D Még nem hallottál róla? Elég nagy marhaság, de valamelyik iskolában a tantestület is díjazza...
2009. szept. 4. 21:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
És mi az? Mert még mindig nem mondtad el!
2009. szept. 4. 21:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Amúgy ha fel is dugták, tuti iskola előtt csinálták, és addigra rég elpusztult...
2009. szept. 4. 21:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Ha nem esznek belőle az újoncok agyonverik őket, röviden ennyi :D
2009. szept. 4. 21:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig nem mondtad el.
2009. szept. 4. 21:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Jólvan haggyál :/
2009. szept. 4. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!