Tályog, furunkulus, vagy mi lehet ez?
Múlt hét pénteken észrevettem egy duzzanatot elől, a combvájatnál, de nem fájt és nem volt elszíneződve. A duzzanaton nyílt egy tűhegynyi kis pont, azon keresztül kifakadt a genny belőle. Utána a duzzanat javuló tendenciát mutatott a hét közepéig, mikor hirtelen begyulladt közvetlen a bőr alatti rész és pár nap után ismét genny jött belőle, de másmilyen. Az első alkalomnál folyékony sötétes színű, a másodiknál pedig mintha faggyú is ürült volna a legvégén. Jelenleg narancssárga folyadék szivárog belőle (mert ma fakadt ki másodjára, kb 2 órával ezelőtt). Közvetlen a bőr alatt van egy kemény, nem fájdalmas, borsó méretű duzzanat.
Olvasgattam a neten, hogy mi a bánat lehet ez, de nem jutottam sokkal előrébb. Tályog-Furunkulus-Kásadaganat a 3 közül valamelyik a ludas. Valakinek volt már hasonló, esetleg ráismer az általam leírt kórképre??
Szia!
Páromnak van jelenleg ugyanilyen tüneteket produkálo tályoga a fenékcsonton !Volt a sebészeten,azt mondta a Főorvos Úr,hogy várjuk meg mig kiürül lemegy a gyulladás és utánna ki kell műttetni,de nagy a valoszinűsége hogy ujra nől majd sajnos!
Már fél éve várjuk,hogy lappadjon de 2-3 hét elteltével ujra begyullad és váladékozik! Genetikai hajlam a fő oka neki!
Szerintem menj el a sebészetre vele!
További Szép Napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!