Mandulaműtéttel kapcsolatos tapasztalatok?
én is 19/L vagyok és 2009-ben , 16 éves koromban vették ki mert nagyon be voltak gyulladva, állandóan beteg voltam és gennyes volt.
altatásban csinálták, nem éreztem semmi nyilvánvalóan. Viszont utána éjszaka semmit nem aludtam, nagyon fájt. A műtét után 3 hétig fájt, utána viszont nem voltam beteg állandóan, erősödött az immunrendszerem. Érdemes kivetetni ha sok bajt okoz.
Vajon 19 évesnek megcsinálják altatásban?
Hány napig kell kórházban maradni?
És hány hétig hiányoztál a suliból?
Én is még tanulok, és a lehető legkevesebbet szeretnék hiányozni.
Én 31 éves nő vagyok és október 26án műtöttek altatásban.
Eredetileg helyi érzéstelenítésben ment volna a dolog, de augusztusban rosszul lettem az érzéstelenítők beadása után, eszméletvesztéses görcsroham lépett fel nálam.
Szóval így végül altatásban műtöttek.
A műtétből nem emlékszek így semmire, de jobb is így.
Aznap csak teát lehetett inni, ami meglepően könnyen is ment, pedig nagyon féltem az első kortyoktól.
Először nem fáj úgy, inkább a harmadik negyedik nap kezdett jobban fájni és akkor erősödött a fájdalom, amikor a lepedék elkezdett leválni a sebről.
Két hétig csak fájdalomcsillapítóval tudtam enni is, de utána olyan hirtelen elmúlt a fájdalom, hogy szinte hihetetlen is.
Volt hogy napi négy tasak Flector mellett is nagyon fájt, de azért kibírható volt.
Kórházban összesen 4 napot töltöttem és az ötödik nap reggel engedtek ki, a műtét előtti nap már be kellet feküdni..
Én azt mondom, ha gondod van vele, akkor jobb a műtét, minthogy később nagyobb bajt okozzon.
Nekem is már évekkel ezelőtt mondták, hogy ki kell venni, de addig halogattam, míg végül már allergiát váltott ki bennem és csalánkiütéseim lettek, meg a talpam, tenyerem bedagad egy nagyobb terheléstől..
De remélem elmúlik ez is egyszer.
Én ennyit tudtam mesélni a műtéttel kapcsolatos tapasztalataimról, de ha egyéb kérdésed volna, írj priviben nyugodtan!
18 voltam, mikor műtöttek, helyi érzéstelenítéssel. Kisebb kockázata van, mint az altatásnak, de így visszagondolva a fene sem tudja, melyik lett volna a jobb. Kisebb kockázat vs nem emlékezni rá.
Első két nap nem volt gáz, első nap csak tea, aztán enni kellett, hogy ne tudjon varasodni a seb. Hát az nem volt kellemes, Cataflam V50 legyen nálad, vízben oldódik, szinte azonnal hat, azzal tudsz enni. Pogácsa, kenyér, ez lesz a fő kajád 1 hétig, a fagyi csak gyereknél jó, nekem úgy marta a sebet, hogy majd beledöglöttem.
Engem 5 napig tartottak kórházban, attól függ, mennyire tudsz enni és mennyire marad tiszta a seb.
Nálam szívpanaszokat okozott, nem volt begyulladva pedig. Fájtak az ízületeim, gyakran voltam beteg, ideje volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!