Igaz hogy a kólától és a mentostól kilyukad a gyomrunk?
Kipróbáltam diétás kóla és mentos kihívást, aztán kerestem rá hogy ettől egy gyerek az iskolába meghalt. Igaz hogy ettől meg lehet halni? Honnan tudom hogy ki fog lyukadni a gyomrom? Mit tegyek hogy ne lyukadjon ki?
Mikor rákerestem erre akkor teljesen beparáztam.
Lehet hogy hülyén hangzik a kérdés azoknak akik tudják a normális választ de azért ne oltsatok le pls. Köszi.

A savas dolgok pluszban termelik a gyomorsavat, mint amennyire egyébként szükséges lenne a szervezetnek és akinek sok a gyomorsava, annak károsodhat a gyomor nyálkahártyája, ami előbb-utóbb elvékonyodhat, fekély is kialakulhat és bizony ami elvékonyodik, azt el tudod képzelni, mi lesz vele...
Ezért nem egészséges a sok szénsavas ital sem vagy bármi, ami túlzottan termeli a gyomorsavat.
És akinek eleve gyomorproblémája van, főleg savgondjai, annak kifejezetten kerülnie kell az ilyen dolgokat.

Ez nem egy kólától alakul ki és nem egy nap alatt, hanem hosszú hónapok vagy évek folyamán.
Attól mert ittál egy kólát még nem fogsz meghalni, kivéve, ha félre nem nyeled és meg nem fulladsz.:) Bár ez nem olyan vicces, bocsi.
Valószínűleg az a gyerek, akiről te hallottál, annak más baja is volt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!