Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez tüszős mandulagyulladás?

Ez tüszős mandulagyulladás?

Figyelt kérdés

Ma hajnalban arra ébredtem, hogy a nyelés olyan érzést okoz,mintha hajszál lenne a torkomban, és sehogy sem akart elmúlni, ivás hatására sem. Reggel, amikor megnéztem a tükörben, a bal oldali torokmandulámon nagyjából fél centi hosszú, két milliméter széles, rizsszem alakú fehér dolgot találtam. Maga a mandula nincs megduzzadva, a torkom se fáj, csak ott van az a kis elváltozás (mert hogy amikor legutóbb néztem, még nem volt ott, és biztos, hogy nem kellene neki. Egy fogprobléma miatt hetente többször ellenőrzöm a szájüregemet, és eddig még nem láttam.), és majdnem minden nyeléskor érzem a fent tapasztalt dolgot.

Valakinek volt hasonló tapasztalata? Mit csináljak? (L/15)

2013. jan. 22. 16:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet , hogy lepedék. Egy kiskanállal ha le tudod szedni akkor nincs semmi. Ha nem akkor lehet kezdődő tüsző.
2013. jan. 22. 16:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Vagy afta. Ez bárhol lehet a szájüregen vagy szájon. Toroknál, belül a szájban, az ajkakon. Vegyél a patikában valamilyen száj és torokfertőtlenítőt és használd és attól ha az, akkor el kell, hogy múljon. Nekem a Tantum Verde spray vállt be ilyenkor.
2013. jan. 22. 16:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Bocs, ma szétszórt vagyok, ez az írásomon is látszik, szóval bárhol lehet a szájüregben és nekem a Tantum Verde vált be.
2013. jan. 22. 16:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom mindkettőt. Második kommentelő, egyáltalán nem voltál szétszórt, megértettem a mondanivalódat.
2013. jan. 22. 16:48
 5/7 anonim válasza:
A tüszős mandulagyulladás esetén nagyon fáj a nyelés. A mandulák meg vannak duzzadva és pici fehér pontocskákat láthatsz rajta. Amit te látsz az valószínűleg a mandulából kiürülő detritus(elhalt hámsejtek és baktériumok) lehet. Ez önmagában nem okoz nyelési fájdalmat, de pici szúró érzést igen, amíg ott van és az étellel vagy itallal le nem mosódik. Ha nagyon zavar nézesd meg az orvossal.
2013. jan. 23. 16:22
 6/7 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelő, közben voltam orvosnál, és igen, pont ez volt a probléma. Leszedte, de már nő is a másik. Nem baj, egyszer csak kiürül.
2013. jan. 25. 21:55
 7/7 anonim válasza:
Akkor nincs semmi probléma, ennek örülök. Nekem is szokott ilyen lenni, azért gondoltam hogy az lehet. Van mikor szünetel és hónapokig semmi, aztán újra kezdi, de mindig kiürül pár nap alatt. Eleinte én is aggódtam, de már tudom hogy ez egy természetes folyamat.
2013. jan. 26. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!