Van még esélyem kigyógyulni a körömgombából, vagy míg élek megkeseríti majd az életem?
Figyelt kérdés
Kb. 2 éve kezdődött. Mind két kezemen egyszerre jelentkezett a fonalas körömgomba. Nem tudom, hogyan szedtem össze, soha sem voltam igénytelen ember, sőt nagyon is ápoltam a kezeimet. Már szedtem több féle gyógyszert is és gyógyszeres körömlakkokat is használtam, de semmi nagyobb siker. Volt, hogy feljavult, de akkor sem 100%-an, majd amikor abbahagytam a gyógyszert, újra előjött. Most már a mellkassomon is van 1 kis pötty, az is bőrgomba. Valaha el fog múlni, vagy már sosem lesz a régi, tiszta és ápolt kezem, amit körömlakk nélkül is mutathatok, anélkül, hogy szégyellnem kellene?2013. jan. 7. 20:32
1/3 anonim válasza:
Nem használsz állandóra kesztyűt? Mert akinek a lábán van, ott a cipőt is ki kell fertőtleníteni, és a zoknikat is magas hőfokon mosni. Hasznos lehet, ha kevés cukrot (szénhidrátot) eszel, mert a gombák szeretik a cukrot. Milyen gyógyszert szedtél, azt csak szakorvos írhatja fel, és addig kell szedni, amíg teljesen el nem múlik, ez sok hónap esetleg év.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Fluconer nevű kapszulát szedtem, körülbelül egy évig, sajnos egyszer-kétszer megszakítottam a kúrát, de csak egy-két gyógyszer maradt ki, lehet az is elég volt ahhoz, hogy újra kiújuljon?
2013. jan. 9. 02:15
3/3 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy egy-két tbl kihagyása miatt újult volna ki. Az ilyen tablettákkal az a baj, hogy jó sokáig kell szedni őket (az igazán odafigyelő orvos elküld vérvételre közben (májfunkció) mivel kicsinálhatja a májat. Ezek a szerek úgy tudom az összes gombát elpusztítják, olyanokat is ami normálisan van a szervezetben és kell is, hogy legyen. Valami módon újrafertőződsz (kesztyű, olló, körömreszelő), ennek forrását meg kellene találnod, vagy ahogy írtam alapos életrend (ételrend) váltás is kellene. Nehéz ügy. (A körömlakkal az a baj, hogy nem szellőzik alatta a köröm, így még nehezebben gyógyul). Nem próbáltad a Canespro-t? Az mondjuk "lebontja" a körmöt, tehát kézujjra nem túl esztétikus, utána kell gombaölővel kenni és az is jó sokáig tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!