Így elkapható az AIDS? Mekkora rá az esély?
A fenti cikk alapján van rá esély:
"A betegség T4-limfocitákban gazdag testnedvekkel - vér, nyál, ondó, hüvelyváladék - terjed. A vírusok ép hámon nem tudnak keresztüljutni, de a legkisebb sérülés, fekély, erre jó lehetőséget ad. "
Ugyan már. Így nem kapod el. A HIV nem olyan fertőzőképes, mint ahogy egyesek gondolják...
Még ha olyan tűvel is szúrod meg magad, ami előtte EGY HIV fertőzöttben járt, akkor is csupán 0,3% !!!! az esélye, hogy megfertőződsz....
"De ha magyar lenne, akkor nem aggódnál ennyire, fogadok."
Nem, mert az itteni százalékokat nagyjából ismerem, és tudom, hogy kb. mekkora esélyem van egy fertőzöttel találkozni. Mivel az ő állampolgárságáról és életviteléről nem tudok sok mindent, ezért persze, hogy "gyanakvóbb" leszek.
Nem kaptad el !
Még ha szexeltél volna 1 hiv fertőzöttel,akkor is 15% kb h elkapod.
Nem, nem igaz, mert még 15% sincs. Az az igaz, amit én írtam le (15-ös válasz), azt ugyanis orvosi tankönyvből írtam ki.
Szexnél is max. 1% az esély a fertőződésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!