Láz és herpesz. Mi a teendő? (bővebben lent)
Sziasztok!
Elöljáróban mondom, hogy nem feküdtem össze mindenkivel, stabil kapcsolatban élek jó ideje és páromnak augusztusban volt egyéb okokból szerológiája, ahol nem találtak herpesz vírust.
Korábban már volt a számon herpesz.
Három napja lázas vagyok, és két napja herpesz-csoportok jöttek ki a nemiszervem környékén és fehéres folyásom van.
Az immunrendszerem legyengült és hamarosan menstruálok.
Azt szeretném megtudni, hogy a lázam az a herpesztől van, vagy a láz miatt jött ki ott, ahol?
kb mennyi idő az, ameddig elmúlik-illetve, ha nem múlna el, akkor bőrgyógyászhoz, nőgyógyászhoz vagy háziorvoshoz forduljak vele?
Elnézést a hosszúságért, a válaszokat köszönöm
A herpeszt vírus okozza és egy vírusos fertőzés tud lázat csinálni, szóval lehet attól a láz.
Viszont amit tanácsolok, hogy azonnal fordulj orvoshoz, mielőtt még nem jön meg a vérzésed, vizsgáljanak meg és adjanak kezelést, mert ha megjön a vérzésed, akkor nem tudsz orvoshoz menni. Mert akár még más jellegű dolog is lehet odalent és inkább bőrgyógyászhoz menj szerintem.
Amúgy bármi, ami megjelenhet a szádon, sajnos megjelenhet a nemi szerveden is, nem kell, hogy bárkivel összefeküdj. És ilyenkor nagyon-nagyon figyelj a tisztálkodásra, a gyakori kézmosásra.
első vagyok. nőgyógyászhoz menj. egy Telviran neű gyógyszer fog adni jó eséllyel. Ettől valamivel hamarabb zajlik le az egész. A sok folyadék tényleg jó, de azért mikor annyira fájt, akkor nekem nem volt semmi kedvem elmenni pisilni, kakilni meg főleg, mert a popóm is sebes volt...
amit még tudsz csinálni, nekem bevált, hogy veszel halolaj kapszulást, amiben nagy mennyiségben van (600-1000 mg) és beszedsz naponta 3*1-2 darabot.
Van egy gyógyszer, amit lehet kapni, az epavir, azt szedtem egy darabig, aztán rájöttem, hogy sima halolajjal kiváltható, ami sokkal olcsóbb. És azért ez mégis csak természetes dolog.
4/4
énis így voltam a pisiléssel, vagy egy negyedórát a laborban a wc-n voltam mert hát fájt és nem mertem engedni, (ugye sztk-s nőgyógyásznál voltam így azonnal mehetem a laborba vizeletet adni) és ott mondták a nővérkék hogy minnél többet kell pisilni. pont ezért mert akkor egy idő után már nem csíp annyira.. doki utáni első éjszakát meg a fürdökád szélén ülve töltöttem és öntögettem magamra a meleg kamilla teát mert nem fájt annyira tőle... viszont aludni meg nem tudtam a fájdalomtól...
de mindenképpen nőgyógyászhoz menj.már csak azért is mert vesz kenetet és azt is megvizsgálja.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából nem is a fájdalom és a viszketés készít ki, hanem a magas lázam, ami lassan 3. napja tart, ami miatt enni/inni sem nagyon tudok.
Orvoshoz valóban el kellene menni, de a "mi" bőrgyógyászunkkal csak rossz tapasztalataim vannak. Úgy egy éve az arcomon pici, átlátszó kiütések voltak, ő meg 3 mérettől, a széken lecsúszva ülve, a félig besötétített irodájában elég megalázóan közölte, hogy nincs semmi bajom, krémezzem be otthon.:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!