Sok ideig azt hittem hogy laktózérzékeny vagyok de voltunk vizsgálaton és teljesen negatív lett.Semmi tünet nem volt utána.Azt mondták az orvosok hogy teljesen egészséges vagyok.Na persze,akkor miért kell a tejbegríz után 1 perc múlva vécére rohannom,vagy tejtermékek után miért lesz hasmenésem pár órán belül??Én most ezt nem értem nem kellet volna tejfehérjés vizsgálatra elküldeniük?
Csokit birok enni meg mondjuk egy kis szelet sütit,de pl a sajttól meg a tejtől nagyon hasmenésem lesz már fél éve nem is ittam.
Nekem is hasonló lehet, de engem inkább pufaszt! Igaz VW re is járók tőle de a puffasztó hatásától jobban szenvedek.
2012. dec. 7. 13:04
2/10 anonim válasza:
Hát inkább keress egy gasztroentorológust, az biztosan tud segíteni. Lehet, hogy lisztérzéken vagy. Laktóz érzékenységtől nem lesz hasmenésed.
Másodlagos laktózérzékenység: akut bélfertőzések, bélbetegségek, esetleg lisztérzékenység váltja ki. Ilyenkor minden laktózt tartalmazó ételt el kell kerülni.
2012. dec. 9. 10:15
3/10 anonim válasza:
Mivel nézték a laktóz érzékenységet? Lányom is laktóz érzékeny, de nem volt hasmenése, csak állandóan puffadt volt
2012. dec. 9. 10:16
4/10 A kérdező kommentje:
h2 kilégzéssel a gasztroenterológián
2012. dec. 9. 16:24
5/10 A kérdező kommentje:
a véreredmény mondjuk még nem jött meg majd postán küldik de lisztérzékeny nem lehetek mert akkor minden nap hasmenésem lenne nem csak a tejes dolgok után
2012. dec. 9. 16:25
6/10 anonim válasza:
Én nem nézettem sehol. Én csak tudom hogy tejes ital ivása után olyan leszek mint egy jól lakott óvodás :PP Légömb hasam lesz :)
2012. dec. 13. 13:13
7/10 anonim válasza:
Ha mindenféle tejtermékre így reagálsz, akkor nem lehet, hogy tejfehérje allergiád van? Az nem egyenlô a laktóz (tejcukor) érzékenységgel. A tejfehérje allergia esetén a szervezetben allergiás reakció lép fel, ha tejfehérje jut be és ez okozza a tüneteket. A laktózérzékenységnél hiányzik, vagy nem mûködik a laktáz enzim és ez okozza a tüneteket. A tejfehérje allergiát bôrteszt, vérvizsgálat mutathatja ki, de néhány esetben, mint a lányomnál is, a diéta mutatta csak ki, azaz, ha kapott tejet, tejterméket kijöttek vagy súlyosbodtak a tünetei, ha nem kapott, akkor elmúltak a tünetek. Úgy tudom a hasmenés, mint tünet, gyakoribb a tejfehérje alllergiásoknál. Ekcémád vagy gyakori felsôléguti panaszod nincs véletlenül? Mert az még inkább alátámasztaná a tejfehérje allergia gyanúját. Menj vissza a gasztróra és kérj tejfehérje allergiára vizsgálatot, bár furcsállom, hogy ha a laktózra negatív lett, akkor miért kérték automatikusan. Majd írj mi volt.
2013. jan. 13. 01:02
8/10 anonim válasza:
Bocsi, kimaradt a "nem" szócska. Miért NEM kérték automatikusan.
Utolsó voltam
2013. jan. 13. 01:04
9/10 A kérdező kommentje:
Azóta már megjött a véreredmény és kiderítették hogy lisztérzékeny vagyok:S Vagyis még kell a labor eredmény de majdnem biztos.
2013. jan. 15. 09:48
10/10 anonim válasza:
Sajnálom:-(( Gondolom nem könnyû diéta vár rád, de az egészségért mindent.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!