Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tompa hallás a jobb fülemre....

Tompa hallás a jobb fülemre. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Üdvözöllek benneteket.

A jobb fülemre gyengén hallok. Nincs semmilyen más probléma, semmi fájás, nagyon gyenge kis zúgás.)

Bár nem rég megvoltam fázva, lehet, hogy ezt követte a füldugulás?

Valami beválandó módszert keresnék.

Hallottam már az Audiospray-ről is, meg a fül-orr- gégészeti eljárásokról.

Csak olvastam olyat, hogy valaki a fülmosás után megsiketült.

Lehetséges ez?

Ettől nagyon megrettentem, mivel még 14 év alatti vagyok.

Valami halálbiztos tanáccsal eltudnátok látni?

Mert ígyis-úgyis elmegyek a fülészetre,csak hát ezek, amiket a neten olvastam, elég rémisztőnek látszottak.

Nem akarom 12 évesen elveszteni a hallásom.

Nem tudom, hogy a hámsejtréteg rakódott le nagyon, azaz a fülzsír, mert gyulladás szerintem nem, hiszen nem fáj, csak tompa a hallásom.

Ám a bal fülemre kiválóan hallok. És azt is tudom, hogy a fülpiszkáló nem valami egészséges, hiszen megsértheti a hallójáratot, dobhártyát, amivel csak rontjuk a helyzetet.

De azt is olvastam, hogy ha túlságosan felhalmozódott a zsír, akkor szabad megtisztítani gyengébben a hallójáratot, de csak óvatosan.

Én mindig óvatosan tisztogattam, de nagyon ritkán, inkább a fülkagylót. Bocsánat a hosszú fogalmazásért!

2012. nov. 27. 10:45
 1/2 anonim ***** válasza:
Menj el orvoshoz. Valószínüleg egy fülmosás mindent megold majd. Nyugi, én évente 1x járok, az orvosom tanácsára. Ha nem mennék el akkor ismét elkezdenék tompán hallani, bár az első pár alkalommal úgy mentem el, hogy egyáltalán nem hallottam semmi arra a fülemre. A fülmosás egyébként nem vészes egyáltalán :)
2012. nov. 27. 11:10
 2/2 A kérdező kommentje:

És a fülmosásnak mekkora kockázatai vannak?

Mert hallottam olyat, hogy valakinek siketülést okoztak vele. Nem akarok úgy járni. :(

2012. nov. 27. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!