Ez a kijelentés mennyire igaz a HIV-re?
"A HIV egy elég nehezen terjedő fertőzés, még a legveszélyesebb anális közösülés esetén is néhány százalék körül van az átadás esélye védekezés nélkül.
Nem azért kell gumit húzni, mert biztosan megfertőződsz, hanem hogy ne te legyél az a pár százalék. Ráadásul állandó partnernél az esély minden közösüléssel közelít az egyhez, a száz százalékhoz.
Orális szex esetén (esetleg oda-vissza) is kb 1% az esélye az átadásnak."
Menny igaz ebből? Vagy ha nem igaz, hogy van helyesen?
Értem.
És Orális szex esetén? Ha pl a fiú fertőzött, a lány nem?
Vagy fordítva?
Úgy kb mennyi az esélye? (ha nincs szájba élvezés, csak pár perces orál)
Igaz, kivéve az utolsó része. Oralis szexnél jóval 1% alatt van a fertőzés esélye.
Kontaktus jellege Átvitel valószínűsége (%)
Transzfúzió 90 felett
Perinatalis 13-30
Szex 0,1-1
Drog 0,5-1
Egészségügy 0,5 alatt
Még ha olyan tűvel is szúrod meg magad, ami előtt egy HIV-esben járt, akkor is kevés az esély (1% körüli).
A hepatitis pl. sokkal fertőzőbb.
Az elsőnek meg: Ha nem tűnt volna fel, oda van írva ez is:
"Nem azért kell gumit húzni, mert biztosan megfertőződsz, hanem hogy ne te legyél az a pár százalék. Ráadásul állandó partnernél az esély minden közösüléssel közelít az egyhez, a száz százalékhoz."
Senki se mondta, hogy ne védekezz, mert úgy sem leszel HIV-es...
Tényleg ilyne kicsi az esélye orálisan?
Akkor megnyugodtam :D:D
"Látható, hogy a 0,1-1%-os, viszonylag alacsony terjesztési hatékonyság ellenére a HIV fertőzöttek nagy része szexuális úton betegszik meg. Ennek az az oka, hogy a szexuális aktusok száma jóval meghaladja az összes többi terjedési mód eseményeinek a számát. "
(A HIV fertőzöttek 70-80%-a szexuális úton kapja el!)
Azért, mert ha sokszor szexelsz (márpedig az emberek nem 2 évente egyszer szoktak), akkor nő az esély is...
Pl tudtad, hogy 1 hónapban, ha mindkét fél tök egészséges, akkor a teherbeesés esélye is csak 20% (ha sikerül telibetalálni az ovulációt)?
Havi 20%!
És mégis mennyi ember teherbe esik...
Azt én is úgy tudtam h análisan nagy.
És orálisan?
Orálisan az esély tényleg ennyire kicsi?
Mind a fiúnak mind a lánynak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!