Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az autoimmun lehet életmód...

Az autoimmun lehet életmód következménye?

Figyelt kérdés

Régebben erről a betegségről nem is hallottam, most meg egyre többfelé a csapból is az autoimmun betegség folyik a legkülönfélébb nyavaják okozójaként.

Ez az autoimmun valami genetikailag családban öröklődő dolog, vagy életmód függvénye, vagy mégis mi a bánat, hogy hirtelen a fél világ körülöttem azzal küszködik?

2012. okt. 29. 21:51
 1/4 shoona:D ***** válasza:
azt autoimmun az olyan betegség ahol a szervezet saját magát támadja meg,mert saját alkotóelemeit kívül álló testek érzékeli
2012. okt. 29. 22:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Ezt a wikin én is megtaláltam. Amit nem értek belőle, hogy nem sokkal mostanáig nem is hallottam róla, most meg a csapból is ez folyik körülöttem. Azt gyanítom, ez valami divat marhaság, amit hirtelen "feltaláltak", ha érted a célzást.
2012. okt. 30. 06:28
 3/4 anonim ***** válasza:
ha volna neked, akkor nem gondolnád, hogy divat. sajnos ez egy komoly dolog. gondolom, igen, hogy az életmód is közrejátszik. az ilyen "megmagyarázhatatlan" betegségeknél mindig az életmódban kell keresni az okokat szvsz.
2012. nov. 1. 20:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia, én a sajátomról tudok írni.

1,5 éve elveszítettem a látásom minden előzmény nélkül, egyik napról a másikra. Sokáig keresték az okot, hónapok múlva az ország másik végében jöttek rá, hogy autoimmun betegség. A kiváltó okot nem tudják konkrétan, de a betegség kritériumát sajnos teljesítettem, jelen vannak az antitestek a véremben.

Eddig is voltak ugyanilyen betegek mint én, de eddig azt mondták rájuk hogy sclerosis multiplex. Mármint akinek elment a látása, szinte kapásból rávágták hogy SM beteg. SM betegnél az immunrendszert erősítik. Az én betegségemnél pedig pont fordítva, gyengíteni kell az immunrendszert.

Tehát én nagyon örülök annak hogy kitalálták mi a betegségem és tudják kezelni.

A családban nálunk nincs más autoimmun beteg. Alkoholt ritkán iszom, nem dohányzom, hetente járok mozgásra. Ami biztosan nem segített nekem az a feszültség, a stressz. Illetve a terhesség idején változnak a hormonok, több orvos szerint terhesség után 1-2 hónappal jönnek ki gyakran az autoimmun betegségek. Terhesség alatt a szervezet legyengül, csökkent az immunitás. Szülés után próbál visszaállni a megszokott állapotra s időnként ez okozza a bajt.

Nem azt mondom hogy minden nő autoimmun beteg, aki szült, de tény hogy sokkal több a nő autoimmun beteg, mint a férfi. És soknál terhesség után jön elő.

De sajnos vannak gyerekek is, aki autoimmun betegek. Tehát nem tudok általánosítani én sem...

2012. dec. 12. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!