Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehet antibiotikum hatása?

Lehet antibiotikum hatása?

Figyelt kérdés

Párom bölcsességfogát távolították el. Antibiotikumot kellett szednie utána. Kb. egy hete már,hogy abba hagyta, de azóta folyamatosan hasmenése van ( feketés barnás ). Aggódok érte, mert nem akar orvoshoz menni. Szeretném megkérdezni, hogy valakinek van-e esetleg sejtése róla, hogy lehet-e ez az antibiotikum hatása még ennyi idő után is, vagy olvastam ilyet is:

"Egyes emberekben vastagbélgyulladást (kólitisz) okoznak antibiotikumok. Pontosabban az a toxin okozza, melyet aClostridium difficilenevű baktérium termel, amelyik a többi baktérium pusztulásakor (ezeket az antibiotikum öli meg) szaporodik el."

Láttam, hogy szokták olvasni ezt az oldalt orvosok, nővérek. Szeretném ha segítenének. Esetleg bárki akivel ilyesmi történt.

Előre is köszönöm!

2009. aug. 3. 09:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen lehet, nem rég én is antibiotikum kúrán voltam, de én még a kezelés alatt is hasmenésem volt. 7 napos volt a kezelés és a 4. naptól kezdve szenvedtem, később jutott eszembe, hogy joghurttal el lehetett volna kerülni ezt a problémát. Próbálja ki, ha nem megy akkor inkább orvos, mert lehet hogy valami komolyabb problémája van, mint hogy az antibiotikum kiirtotta a bélflóráját.
2009. aug. 3. 10:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, kicsit megnyugodtam. Remélem tényleg ez van a háttérben. Akkor mátol joghurtkúra! :)
2009. aug. 3. 12:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Az antibiotikum valóban felborítja a bélflóra egyensúlyát és ez okozhat hasmenést. De ha feketés a széklet, az már lehet nagyobb gond, mert emésztett (vagyis a gyomorból származó) vért tartalmazhat, emiatt nem ártana felkeresni az orvost. A bélflóra helyreállítására pedig vegyetek Normaflore vagy hasonló készítményt a patikában.
2009. aug. 3. 13:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha emésztett vér van a székletben (maelena), ahogy az előző hozzászóló írta, akkor a széklet szurokfekete. Mindenképp Normaflore. Voltatok vele orvosnál?
2009. aug. 10. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!