Sclerosis multiplex. Tapasztalatok?
A tesomnál 22 évesen jelentkezet először látás problémákkal egyik napról a másikra kancsal lett ekkor derült rá fény, ez után valamilyen kisérleti gyógyszer programba került azóta nincsenek komoly tüneteti de a gyógyszer erősen hatott a személyiségére.
Szteroidos gyógyszerektől erőszakos, ideges, depis lett.
Én 26 évesen éreztem a bal karom és a jobb lábam időszakos zsibadását ritkán történ nem is gondoltam rosszra. Aztán idővel feltünt hogy eltünt az étvágyam ettem volna valami finomat de egyszerüen semit nem kivántam, gyengült a kezem nehéz volt a szatyor cipelés.
Aztán a nyári kánikulában való sétálgatáskor erős fájdalmat éreztem ekkor fordultam dokihoz, aztóta egyre kevesebbet mozgok.
Neked is csak azt tánácsolom hogy nagy melegben ne túráz, ne sétálgas ne hevüljön túl a szervezeted az csak rontja a gyúladást.
Nekem az MRI vizsgálat határozta meg. Látóideggyulladással kezdődött. Kérdező, nem neked kell gyanakodni rá, hanem majd a vizsgálatok igazolják be - vagy nem. Ez nem olyan betegség, hogy kikeressük a google-ból.
Az mri vizsgálat után kezdődnek a komoly vizsgálatok, lumbálás meg ehhez hasonló finomságok.
Inkább menj orvoshoz.
Eléggé változatos a tünete, így mindenkinek más a tapasztalata róla.
Egyik rokonom is az. Ő külföldön él. Emlékszem többször volt olyan, hogy kórházba bekellett vinni mert rosszul lett olyan erősek a tünetek. Bár most 2 éve kb. semmi baja mert van 4-5 dolog amire azt mondják, hogy jót tesz neki és mindet csinálja.
Előző! Meg tudnád mondani h mi az a 4-5 dolog?
Nekem pár éve gyanakodtak rá, nem éreztem az ujjbegyeimet, jött az MR, majd azt mondták nem lehet ebből megállapítani,azóta semmi. Azaz gyakran félre mondok szavakat függöny=szőnyeg, és sok betűt tévesztek,összevonok szavakat. Eddig diszlexiám nem volt (az kialakulhat?) S most ismét elkezdtem rettegni (rossz ha kételyben kell élni) pajzsmirigy gyulladásom lett és azóta már fáj a fejem alsó jobb oldala és a vállam is. Szerintetek???
A stresszmentes életmód ebből az egyik, amit nagyon-nagyon nehéz ennyi hüe emberrel 1-1 adott társaságban megvalósítani. Vannak, akik direkt idegesítenek, mert iígy tudják kiélni magukat.
Milyen a hatása az életemre, ahogy a kérdés egyike szól? Mindent lebombázott, minden tervemet. A vőlegényem lelépett, se baba, se család, nem baj, majd lesznek macskéim, azok legalább nem fogják örökölni ezt a betegséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!