Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Reumás gyulladásos betegség?...

Reumás gyulladásos betegség? De mi?

Figyelt kérdés
van egy betegségem, de nem tudja az orvos, hogy mi.. majd jövőhéten megyek egy nagyobb kivizsgálásra, de már nagyon ideges vagyok miatta. a laborvizsgálat szerint ez a kettő adat nagyon magas, 3x nagyobb,mint a normál: CRP és ASL. valami fertőzés és gyulladás van, illetve az első meg valami reumás dolog. de nem tudja pontosan mi lehet. a tünet: hirtelen fogyás, sápadtság, beesett arc, ízületi fájdalmak, jobb lábfej állandó bedagadása, fájdalma, piros-lila színekben. alig tudok ráállni, ennek már egy hónapja. szedtem már rá antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt, de nem mult el. a doki is próbálkozzott vizsgálatokkal, de semmi sem talált, így most jön egy nagyobb kivizsgálás. meg néha úgy ézrem, mintha lázas lennék, de nem vagyok az. néha gyenge vagyok vagy fáradékony. volt egy fertőzésem, seb által a vérembe jutott valami baktérium, ő szerinte ez okozhatta ezt. de nem lehet tudni,hogy biztosan attól vannak e a tünetek és a lábam is. ez megtámadhatta az ízületi reumás részeket. csak épp ideges vagyok, hogy pontosan mi lehet a bajom. ha valakinek volt hasonló, vagy jó tanáccsal tud szolgálni,megköszönöm válaszát.
2012. szept. 15. 08:45
 1/2 poiu ***** válasza:
A CRP c-raktív protein és autoimmunbetegségre utal. Ennek hátterében sok minden lehet, valóban kell egy alapos kivizsgálás. Feltétlenül kérj glutén-intolerancia tesztet is. HA meg tudod oldani, ne egyél gabonából készült kaját, ha a gluténnek köze van az állapotodhoz, kb. 3 hét alatt látsz valami javulást.
2012. szept. 15. 08:58
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
A CRP sima bakteriális, és virális fertőzésekben is megugrik! Persze attól még lehet autoimmun, amit kéne célzott vizsgálatokkal kizárni, vagy igazolni. Testvéremnek ízületi gyulladása lett a térdében egy rossz fogtól például, tehát más bakteriális, gennyes góc is lehet az ok.
2012. szept. 15. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!