Szemölcs ellen valami gyors és hatásos módszer?
Vérehukkó fecskefű szárát megtöröd és a kijövő nedvvel bekened.
Nagyságától függően 1-2 hét alatt elmúlik.
Sósav
Egy idősebb katona ismerősöm hívta fel rá a figyelmem
arra hogy neki bizony meggyűlt a baja a szemölcsel mert
surranóban bizony nem könnyű elviselni.
Sajnos már fiatal koromban megismerkedtem evvel az aljas
szemölcsel. Néha kiharaptam mert a kezemen volt és
vérzett, nem nagyon tudtam mi az. Később viszont rájöttem
és kezeltetni szerettem volna. A kínok kínját szenvedtem
végig a bőrgyógyászaton ahol vérhólyagosra fagyasztották
a kezem egy borsónyi szemölcs miatt. Persze jöttek a
különböző cseppek és kencék, fecskefüvek. A börőm minősége jelentősem
leromlott a kezelésektől, de a szemölcs maradt és
terjedt.
Évekkel később már a péniszemen is találtam egy
kedves lány ismerősömtől kaphattam, de általában normális
lányaokkal voltam. A nemiszervi szemölcs szinte
törvényszerűen átterjed a végbélnyílás környékére is,
mint utólag kiderítettem és tapasztaltam.
Megoldás: A kezemen lévő szemölcsre gyufaszállal
háztartási sósavat cseppentettem úgy hogy a csepp
megálljon a szemölcs tetején. Vártam míg "megissza" és
addig cseppentgettem újra míg el nem kezdte irritálni a
bőröm körülötte. A legagresszívabb szemölcsöt is megöli 3 kezelésután. Lúggal mostam le vagyis szappanal.
A falloszomról már az első kezelés után lehaltak, ebben
az esetben fültisztító tampont használtam.
Ugyancsak a vébelem körül tükör és akrobata mozdulatok segítségével.
Hihetetlen hogy sehol nem találtam erről szóló tapasztalatokat, bár egy bőrgyógyásznak nem biztos hogy az érdeke. Meseszerűen hatékony, mindenkinek ajánlom.
Nekem a péniszemen jelennek meg időnként szemölcsök, a következőket próbáltam:
- Condyline ecsetelő: sajnos csak vényre adják ki, a szemölcsöket teljesen eltüntette, viszont hetek - hónapok múlva ismét megjelentek. Naponta egyszer kell ecsetelni, így kb. 1 - 2 hét alatt múlik el a szemölcs.
- Vérrehulló fecskefü, Egaver: rám nem hatott, mintha semmit sem csináltam volna, még a javasoltnál gyakoribb ecsetelés mellett sem.
- A neten olvasott szigetelőszalagos módszer (vagy Tesa ragasztó, az erősebb): a felső réteg elfehéredett, levált, a ragasztón ott maradt a nyoma, de ennek eredményeként a szemölcs nem felfele, csak oldalra terjeszkedett :(
- Duofilm (szalicilsavas) ecsetelő: látszólag pillanatok alatt elfehéredik és lekaparható az elhalt felső hámréteg, de ténylegesen nem mindegyik szemölcsömet pusztította el, csak a kisebbeket. Írják hogy erre a területre túl erős, nekem az átlagosnál gyorsabban szoktak a sebeim gyógyulni, nem hagyott hegeket.
- Fagyasztás bőrgyógyásznál folyékony nitrogénnel: rögtön a kezelés után elég gyászos a kép, megdagad a kezelt terület ami hamar elmúlik, heti egyszeri kezelés nem ért el különösebb hatást, csak stagnálást, ezért inkább felírt az orvos egy nagyobb adag Condyline-t.
Ezek után jutottam el a Pál által írt sósavas kezeléshez, nagyapám a kezéről szedte le így a szemölcsöket. Addig folytattam az ecsetelést (háztartási, 5...15%-os sósavval), amíg el nem kezdte irritállni erősen a szóban forgó pontokat, ill. az egyik kisebb szemölcs teteje levált, és elkezdett vérezni. Kb. negyed óra múlva megdagadt az egész terület (ez csak a fityma bőre, se a makkon, de alatta nem volt szemölcsöm). A duzzanat még megvan, de a szemölcsök helyén csak sárga varr látszik.
Pál, (vagy aki még próbálta ezt a módszert), légy szíves írd meg neked hogyan reagált a bőröd a savra, mennyi idő kellett a regenerálódáshoz!
Nekem már csak egy rossz emlék a HPV okozta, vagy bármely más szemölcs, hála az Istennek és a sósavnak :) De nem vagyok naiv, tudom hogy a vírus már bennem van így az immunrendszerem gyengülésével újra előjöhetnek a tünetek, vagyis a szemölcsök. Az immunrendszer óvja meg az embert a vírusos szemölcsöktől, tüneteket kezelni sokféleképp lehet. Csak sósavat használtam, az összes szemölcsöm kezelésére. A nemi szerveknél és a végbélnél, érthetően gyengébb, vékonyabb a bőr, így ott óvatosabban kell ecsetelni és fontos hogy lehetőleg csak a szemölcsre menjen sósav, mert a bőrt csípheti, égetheti, irritálhatja.
Nem kell mindennap ecsetelni, meg kell várni míg a bőr megnyugszik és a szemölcs elkezd elhalni, fehéredni középen. Nem szabad durván kapargatni! Nem szabad hogy vérezzen! Tilos hogy vérezzen! Ha vérzik, terjedhet és akkor ő nyert. Természetes hogy a nemi szerven lévő, "puha" szemölcs sósavval érintkezve kidudorodik, szemmel láthatóan "szenved" a savas hatástól és fehéredni kezd. Ez a jelenség, perceken belül lejátszódhat. Ha a bőrre kerül és megfolyik a sósav, le kell törölni és újra, pontosan a szemölcsre cseppenteni. Ezt addig folytatni amíg nem érezzük hogy kellemetlen, a bőrnek. Kezelés után, célszerű szappannal lemosni a kezelt felületet és igény szerint testápolóval bekenni. A gyógyulási, pihenési idő változó. Vékonyabb bőrnél és testhajlatokban 3-4 nap vagy akár egy hét is lehet. Nem szabad siettetni, mindenki érzi hogy mikor regenerálódott a bőre annyira hogy a következő ecsetelést elvégezhesse. Ha egyáltalán szükséges.
Remélem sokaknak segítettem a tapasztalataimmal, ha igen, nyomj egy lájkot ;)
Én i mindenképpen a SÓSAVAT javaslom.
Volt már vele dolgom.
Nem HPV, de lehet. Ez a szemölcsfajta az iskoláskorú gyermekeknél elterjedt és RAGÁLYOS ! Már pusztán a gyermek kezének megfogása is ránk terjesztheti a szemölcsöt.
SÓSAVAT (vagy lézert) ajánlok mindenképpen !
Tea fa olaj?
Ricinus olaj?
Almaecet ezek jók?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!