A HIV-et/AIDS a fertőzés után 6-8 hét múlva mutatja ki a teszt. Mi van, ha tegnap megfertőződtem és holnap elmegyek véradásra. Akkor azok is megfertőződnek, akik megkapják a vérem? Vagy van más módszer is, amiből rögtön kiderül h fertőzött vagyok-e?
Igen, akkor megfertőzöd azt is, akinek beadják a véred. A véradáskor levett vérrel is ugyanazt a tesztet tudják megcsinálni, mint szűrésen. Ergo az sem mutatja ki előbb.
Várd meg szépen azt a pár hetet, aztán menj el szűrésre.
Belegondolva igen, úgy van, ahogy az első válaszoló leírta.
Azért most egy kicsit megdöbbentett, hogy akkor elvileg ha valaki kórházi kezelés során vért kap, benne van a pakliban, hogy HIV-fertőzött lesz.
Hát pedig benne van a pakliban. Ezért is van előtte ilyen kis kitöltős kérdőív, hogy az alapján már szűrjenek.
De én meg azon döbbenek le, hogy vkinek az ut eszébe, hogy "talán HIV-es lettem, gyorsan elmegyek vért adni"...
Van már anonim teszt, miért nem megy arra?
77%-os: A probléma melyik részét nem érted?
A HIV fertőzés bizonyos idő után (pár hét) mutatható ki. Ha elmegy a fertőzés után egy héttel véradásra, hiába veszik le külön ampullába a vért és vizsgálják meg, mert még nem lehet kimutatni.,..,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!