1 hete nagyon fura a székletem! ilyen fehéres valami van benne! Mitől lehet ez?
Elmentem orvoshoz az ügyeletre, mert nagyon hányingerem volt, és nagyon fáj a hasam amikor wc-zek.azt mondták bélfertőzés. De nem múlik! :( Mondjuk nem is szedek rá semmit!
Valakinek valami hasonló ?
ezek a tünetek utalhatnak bélférgekre is, sajnos.
én is elkaptam egyszer nem is olyan rég kiskutyátol, az a fehéres valami lehet a féreg+hányinger hasgörcs.
ugyanezeket produkáltam én is.
mihamarabbi gyógyulást:))
Lehet bélféreg, de lehet bélgomba is. A kisfiamnak akkor vannak fehér pöttyök a székletében amikor antibiotikum kezeléstől begombásodik. Neki a normaflór kevés, ő Probinul port szokott kapni. Van belőle csokis ízesítésű is, a kiskölyök imádja :D
A kivizsgálás mindenképpen tartalmaz majd széklettenyésztést, esetleg vizeletvizsgálatot no meg vérvételt. Szerintem csak ha ezek kimutatnak valamit, akkor ír ki a doki több vizsgálatot.
A Probinul por nekem nem jött be az íze miatt, viszont a Protexin tabletta igen. (Mindkettő vény nélkül kapható.) (A két szer gyakorlatilag ugyanaz.) (Valamelyiket mindenképp szedd, segít helyreállítani az emésztést.)
Vizsgálatok: vér, vizelet, székletvizsgálat. Esetleg proktoszkópia, kritikus esetben kolonszkópia (ez utóbbi kettő elég kellemetlen, de szükséges).
Tarts be egy étrendet/diétát, amíg meg nem gyógyulsz. Ne egyél nehéz, zsíros ételeket; nyers rostos gyümölcsöt/zöldséget; kerüld a koffeintartalmú italokat; ne igyál alkoholt (esetleg a tejet is, de ez egyénfüggő). Ami jöhet: banán, keksz, pirítós, könnyű levesek, tészta-krumpli-rizs köretek, főtt/párolt csirke stb.
Orvosi vizsgálat után csinálhatsz béltisztító kúrát (ha orvos is javasolja), azt hiszem vmi colonfix v. colonclean v. ilyesmi néven fut (amerikai gyógyszer).
Köszönöm a segítségeteket! Voltam dokiknál,majd szerdára lesznek eredmények! :(
Addig is próbálom szedni amiket írtatok, és igyekszem diétázni!!
Köszi mégegyszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!